1.1 C
Rīga
sestdien, 20 aprīlis, 2024

Vairo pašpārliecinātību! Vienkārši veidi, kā plāniem matiem piešķirt vairāk kupluma

 

Ja daba ir apveltījusi tevi ar plāniem matiem, tad aktuāla problēma varētu būt to kuplums un apjoms. Labās ziņas ir tādas, ka ir veidi, kā matus padarīt apjomīgākus uz ilgāku laiku.

Variē ar matu garumu. Daudzi frizieri piekrīt, ka optimālais matu garums ir līdz plecam, jo īsāki mati ir “vieglāki” un rada kupluma iespaidu. Īsākus matus ir arī vieglāk veidot.

Izvēlies pakāpeniskus griezumus. Tad mati ir vairākās, atšķirīgās kārtās, piešķirot tiem papildus apjomu. Vēl viens pluss – tāds griezums piestāv gandrīz visiem matiem un sejas formām.

Pievieno krāsu. Apjomu matiem var piešķirt ne vien ar šķēru, bet arī ar krāsas palīdzību. Pietiks pat ar gaišākām vai vairāku, dažādu toņu šķipsnām. Tu manīsi atšķirību!

Mazgā matus pareizi. Pat kaut kas tik vienkāršs, kā matu mazgāšana, var piešķirt matiem kuplumu. Vienkārši seko noteikumiem:

  1. Sāc ar matu skalošanu ar karstu ūdeni. Tas “atvērs” matu, tāpēc tos būs vieglāk izmazgāt.
  2. Uzklāj šampūnu tikai uz matu saknēm. Tad izbrauc ar rokām cauri visiem matiem. Matu gali parasti ir sausāki un trauslāki, tāpēc nevajadzētu tos aktīvi berzēt. Izskalo.
  3. Uzklāj kondicionieri visā matu garumā, bet ne pie saknēm. Tas padarīs matus smagākus un saknes – pieplakušas.
  4. Centies nemazgāt matus katru dienu. Tā tu vari matus novājināt un mazināt to kumplumu. Ja rodas vajadzība pēc mazgāšanas, izmanto sauso šampūnu.

Izvairies izmantot matu ieveidošanas līdzekļus. Tas var matus salipināt un padarīt smagākus. Ja tomēr vēlies izmantot, tad izmanto pavisam nelielu daudzumu.

Izmēģini radošā haosa frizūru. Gludi un kārtīgi saķemmēti mati izskatās plakani. Neliels haoss būs tavs labākais draugs, ja meklē kuplumu. Ja sien astē, neveido to ciešu. Ja pin bizes, pin brīvas utt.

Izmanto sauso šampūnu. Sausais šampūns var būt glābiņš tiem, kam nav laika mazgāt vai stundām ilgi ieveidot matus. Sausais šampūns lieliski attīra matu saknes un arī piepaceļ tās.

Žāvē matus no apakšas. Parasts fēns arī var palīdzēt tev gūt apjomīgāku matu rotu. Kad žāvē, noliecies uz priekšu un žāvē matus no saknēm līdz galiem.

Variē ar matu celiņu. Tā vietā, lai matus dalītu tieši pa vidu, izmēģini citus veidus – zig-zag, uz labo vai kreiso pusi vai vispār nekādu! Ik pa laikam pamaini, un tu manīsi, kā mainās matu apjoms pie saknēm.

 

Autors: Dieviete.lv

 

TAVS KOMENTĀRS

Please enter your comment!
Please enter your name here

The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.