Attēls: Jānis Vecbrālis/ Praktiski.la.lv

Sastāvdaļas:

250 grami ābolu
100 grami cukura biezenim
1 olas baltums
75 grami ūdens
200 grami cukura
6 grami agara

Pagatavošana:

  1. No āboliem un cukura izvāra biezeni un noliek vēsā vietā atdzist.
    2. Atdzisušo ābolu masu liek bļodā, pievieno olu baltumu un sāk kult ātrākajā režīmā. Puto 5–10 min. Masa ir gatava, kļuvusi gaiša un stingra. Pēc ābolu un olu baltuma masas pagatavošanas gatavo sīrupu.
    3.  Katliņā ielej ūdeni, pieber agaru un pievieno 200 gramus cukura. Katliņu liek uz vidējas uguns vārīties, līdz masa sasniedz 110 grādu temperatūru. Kad sīrups ir gatavs, sāk kult ābolu olu baltuma masu, kurai lēnām, nepārtraucot kulšanu, pievieno karsto sīrupu. Kad sīrups ir pievienots, turpina kulšanu uz maksimālo ātrumu, kuļ tik ilgi, kamēr masa paliek spīdīga un stingra – aptuveni  10–15 min.
    4. Kad masa ir gatava, to pilda konditorejas maisā ar uzgali un veido zefīrus.
    5. Zefīrus atstāj kaltēties istabas temperatūrā vismaz 24 stundas.

 

Autors: Praktiski.la.lv

 
0 Komentāru

Komentēt

Dieviete.lv,  noteikumi, ētikas kodekss, info@dieviete.lv 2019

+371 66 66 00 22  Valguma iela 31a, Rīga.

or

Log in with your credentials

Forgot your details?