1.4 C
Rīga
piektdien, 19 aprīlis, 2024

Kā stimulēt orhideju ziedēšanu – divi interesanti paņēmieni

 

Fanelopšu jeb orhideju izsmalcinātais izskats, neparastie ziedi un trauslums spēj savaldzināt jebkuru telpaugu cienītāju. Taču ne katrā mājā tās aug un zied „griezdamās”, un arī iemeslu tam atrast ne vienmēr izdodas.

Orhideju kopšana neprasa daudz pūļu, taču ir jāievēro pāris noteikumi. Mēs piedāvājam divus darbību kopumus, kas spēj stimulēt orhideju ziedēšanu. Tikai atceries – šīs metodes var pielietot tikai tādos gadījumos, ja orhideja ir vesela, ar spēcīgu sakņu sistēmu un lapām.

Tumsas terapija

Sausās grunts orhideju uz 5-6 dienām novieto tumšā vietā. Pēc tam noliec to atpakaļ, ierastajā vietā un pēc pāris nedēļām orhideja uzziedēs.

Sausuma terapija

Nelaisti orhideju tik ilgi, kamēr apakšējās lapas būs zaudējušas stingrumu. Te ir svarīgi nepārcensties un nenokaltēt augu pavisam.

Pēc tam atjauno laistīšanu ( reizi nedēļā, ievietojot remdenā ūdenī uz 15 minūtēm) pievienojot mēslojumu ar paaugstinātu fosfora daudzumu.

 

Bet vislabāk orhideju ziedēšanu stimulē pareiza un rūpīga kopšana

Lai orhideja tavās mājās justos labi, tev tai ir jānodrošina piemēroti apstākļi. Naktī telpas gaisa temperatūrai jābūt ne zemākai par 4°C kā dienā. Piemēram, ja dienā tā ir + 20 °C, tad naktī tā nedrīkst būt zemāka par + 16 °C.

Nedrīkst aizmirst regulāri (bet ne biežāk kā reizi nedēļā) to laistīt/ mērcēt ūdenī un reizi mēnesī ūdenim pievienot mēslojumu.

Nokaltušās lapas un kātus nogriez, augu pēc vajadzības pārstādi tam atbilstošā augsnē.

 

Autors: Dieviete.lv

 

TAVS KOMENTĀRS

Please enter your comment!
Please enter your name here

The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.