5.8 C
Rīga
ceturtdien, 25 aprīlis, 2024

Vai izjukušām attiecībām vajadzētu dot otru iespēju? 6 jautājumi sev

 

Pirms piekrist vīrieša aicinājumam mēģināt atjaunot attiecības, vajadzētu uzdot sev pāris jautājumus. Ir jāsaprot, vai atjaunotajās attiecībās kaut kas mainīsies, vai arī tu uzkāpsi uz tā paša grābekļa otreiz.

Ko tavs bijušais darīja pēdējā gada/ mēneša laikā?

Vai viņam visu šo laiku ir bijis stabils darbs? Vai viņš ir atteicies no kaitīgajiem ieradumiem, kuru dēļ izjuka jūsu attiecības? Vai viņš ir uzlabojis savas dzīves apstākļus? Ir jāsaprot, ka, lai attiecībās kaut kas mainītos, jāmainās ir arī dzīvei. Un tam ir nepieciešama liela apņēmība un laiks.

Vai šis cilvēks ir paudis nožēlu?

Kāds, kurš tiešām nožēlo pieļautās kļūdas, lūgs piedošanu. Taču ar piedošanu vien nepietiks. Nožēlai ir jābūt redzamai cilvēka rīcībā.

Ja problēma ir bijusi pārmērīga alkohola lietošana, vai viņš no tā ir atteicies? Cik ilgi?

Ja problēma bija ar ģimenes budžetu, tad, ko viņš ir darījis, lai kaut kas mainītos uz labo pusi? Atradis labāku darbu? Izstrādājis plānu, kuram sekot?

Kamēr viņš tev nestāda priekšā konkrētus faktus un paveikto, runāt par attiecību atjaunošanu nav vērts.

Vai viņš ir mainījis vidi ap sevi?

Ja kāds patiesi vēlas mainīt savu dzīvi, tad kaut kas ir jādara.

Dzīvesveida maiņa nozīmē to, ka arī pats cilvēks mainās. Tev tikai ir jāsaprot, vai pārmaiņas ir pozitīvas vai negatīvas. Vecā vidē jaunas attiecības veidot nevar, jo pastāv diezgan liels risks, ka vecās kļūdas tiks atkārtotas. Vai tiešām tu vēlies atkal iet cauri sāpīgajam šķiršanās procesam?

Vai viņa attieksme pret tevi ir mainījusies?

Vai tavs bijušais partneris novērtē pārmaiņas tavā dzīvē? Vai viņš apzinās tavu jauno dzīves situāciju? Vai viņš spēj piedāvāt tev vēl vairāk, nekā tev tagad ir (gan materiāli, gan emocionāli)?

Vai šoreiz viņš definē attiecību mērķi/-us?

Īsts vīrietis zina, ko viņš vēlas. Tādēļ, nekautrējies, bet pajautā. Ko viņš vēlas? Ko viņš sagaida no jūsu attiecībām? Tu šai personai dod otru iespēju. Padari skaidru to, ko vēlies sagaidīt!

Ja viņš atbildēs pavisam godīgi un jūsu mērķi saskan, tad varbūt arī ir vērts mēģināt vēlreiz.

Kas bija jūsu attiecību izbeigšanas iemesls?

Vai tu vispār to atceries? Vai tiešām iemesls bija tik nopietns? Varbūt tā bija vienkārša spītība un nepiekāpība? Apsēdieties, aprunājaties, apdomājaties. Varbūt viss patiesi nebija tik slikti?

 

Autors: Dieviete.lv

 

TAVS KOMENTĀRS

Please enter your comment!
Please enter your name here

The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.