5.8 C
Rīga
ceturtdien, 25 aprīlis, 2024

Bez šļakatām! 3 veidi, kā ātri nomizot granātābolu

 

Ko darīt, ja gribas apēst granātābolu, bet cīnīties ar sarkanajiem sulas traipiem, nē? Izmanto kādu no šīm lobīšanas metodēm!

Skaistā metodē

Šī metode ļauj iegūt skaistas un nedeformētas sēkliņas.

Uzmanīgi nogriez mizas „cepurīti”, cenšoties pārlieku neaizskart sēklas.

Tad iegriez mizu visā augļa garumā „pa vīlēm” (ir redzamas gaišās starpsieniņas augļa iekšpusē).

Lēnām atver augli un katru daiviņu iztīra ar pirkstu palīdzību.

Sišanas metode

Šī metode gan nepasargā no šļakatām pilnībā, taču noteikti ierobežo tās. Ar sišanas metodi var ātri iegūt sēklas, ar ko rotāt salātus un desertus.

Sagriez granātābolu uz pusēm, paņem vienu daļu un pagriez ar griezuma vietu uz leju. Turot augli virs trauka, sit pa to ar karoti vai lāpstiņu tik ilgi, kamēr visas sēklas nonāk traukā. Jo tuvāk traukam turēsi roku, jo mazāka iespējamība, ka sēklas nonāks uz galda vai grīdas.

Zemūdens metode

Šī metode ļauj iegūt veselas sēkliņas un tīru virtuvi! Tikai laiks gan būs jāvelta nedaudz vairāk, nekā iepriekš minētajās metodēs.

Nogriez augļa cepurīti, dziļā bļodā ielej ūdeni, iegremdē tajā augli un salauz vairākās daļās. Tad, turot augli un rokas zem ūdens, lobi ārā sēklas.

Nobeigt šo procesu var divos veidos – vai nu izvelc ūdenī peldošās miziņas un pēc tam nolej ūdeni, vai nu uzreiz caur sietu izlej ārā ūdeni un tad no sēklām novāc pielipušās miziņas.

Lai izdodas!

 

Autors: Dieviete.lv

 

TAVS KOMENTĀRS

Please enter your comment!
Please enter your name here

The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.