8.2 C
Rīga
piektdien, 29 marts, 2024

Atrasts lidostā. Deviņas dīvainas vietas, kur mēdz slēpt kontrabandu

 
Attēls: National Geographic Channels/Mario Lazcano

Ap ķermeni aptītas lentes, kastītes, sainīši un Ziemassvētku rotājumi – kontrabandistu izdomai patiešām nav robežu, it īpaši, ja pāri robežai jāpārved narkotikas vai aizliegtie aukstie ieroči.

“National Geographic” ir apkopojis deviņas dīvainas vietas, kur drošības dienesti dažādos laikos atraduši paslēptus kontrabandas priekšmetus.

Ietīts meksikāņu maltītē – burito un enčiladā

2016.gada maijā ASV Muitas un robežapsardzes aģenti Taksonā (Arizona) aizturēja sievieti, kura burito pildījuma vietā bija paslēpusi 30 gramus metamfetamīna aptuveni 2500 eiro vērtībā. Īsi pirms tam Sanomas lidostā enčiladā tika atrasts aptuveni 20 centimetru garš nazis. “Tā kā pasažieres nodomi bija garšīgi, nevis ļaunprātīgi, viņai tika atļauts turpināt ceļu,” savā “Instagram” profilā rakstīja Muitas un robežsardzes aģentūra.

Uzlabota populārā rotaļlieta Misters Kartupeļu galva (Mr. Potato Head)

2007.gadā Austrālijas muitas darbinieki pievērsa uzmanību kādai Kartupeļu galvai, kad  slavenās rotaļlietas aizmugurējā panelī pamanīja vēl ko citu, ne tikai rezerves roku. Izrādās, kāds kungs šādi no Īrijas mēģināja ievest 285 gramus “Extasy”.

“Tā ir viena no neparastākajām slēptuvēm, ko esam redzējuši pēdējā laikā, tomēr jāsaprot, ka muitas darbinieki ir trenēti atpazīt neparastas un bieži vien savādas slēpšanas metodes,” “Associated Press” toreiz teica Muitas sūtījumu direktore Karena Viljamsa.

Slēpnis apakšbiksēs

Policija Antuānu Benksu aizturēja pēc tam, kad ceļu kontroles laikā viņa mašīnā atklāja maisiņu ar salviju un šķidru kodeīnu. Uz Luisvilas metro korekcijas dienesta darbinieku jautājumu, vai viņam ir klāt narkotikas, ieroči vai kontrabanda, Benkss atbildēja noraidoši. Aptaustot apģērbu, policisti atrada pie bokseršortiem piestiprinātu nelielu kokaīna maisiņu. Pēc pilnīgas viņa pārmeklēšanas dzimumloceklī atrada vēl vienu maisiņu.

Madrides Barahasas lidostā muitnieki reiz pievērsa uzmanību kāda vīra dīvainajai gaitai. Izrādās, no Kostarikas iebraukušais kungs biksēs bija noslēpis teju 300 gramus kokaīna.

Zeķes / bandāžas ap kājām

Izrādās, kaut ko aptīt ap kājām ir visai iecienīts kontrabandas pārvadāšanas veids. Tā Ķīnā pēc ieceļošanas no Makao kāds 64 gadus vecs kontrabandists pie kājām bija piestiprinājis pat piecus kilogramus kokaīna, vēl kāds – ar 1,03 kg heroīna pie kājām.

Savukārt kāds norvēģis 2009.gadā no Dānijas Norvēģijā ar laivu mēģināja ievest 14 dzīvus karaliskos pitonus un desmit albīnus leopardgekonus. Muitas aģenti vīrieša somā atrada tarantulu, bet pēc mirkļa pamanīja, ka viņa ķermenis nepārtraukti kustas. Ķirzakas bija ievietojis kārbās, kas bija pielīmētas pie augšstilbiem, bet čūskas – īpaši pielāgotās zeķēs, kas pielīmētas pie ķermeņa. Viņam tika piemērots naudas sods – 1900 ASV dolāri.

Implanti suņiem

Stanstedas lidostā, Londonā 2004.gadā tika aizturēti divi suņu īpašnieki, kuri saviem labradoriem bija iešuvuši maisiņus ar kokaīnu un veda tos no Kolumbijas uz Lielbritāniju.

Ģitāras pastiprinātāji

Saskaņā ar grāmatu “Black Sabbath: Symptom of the Universe”, Ozijs Osborns un citi grupas mūziķi piepildīja viltotus ģitāru pastiprinātājus ar kokaīnu un sūtīja tos uz nākamajām koncertu vietām.

Datori un ārējie cietie diski

Tas patiešām ir pārsteidzoši, taču datoros un ārējos cietajos diskos tiek atrasti ļoti dažādi priekšmeti. Tā pirms dažiem gadiem Džeksonvilā (ASV) klēpjdatorā tika atrasts nazis. Tā īpašnieks apgalvoja, ka viņam nav ne jausmas, kā nazis nokļuvis izīrētajā datorā. Iespējams, tas patiešām bija negadījums, taču Muitas un robežapsardzes aģenti klēpjdatorā starp klaviatūru un ekrānu ir atraduši arī piecus centimetrus garu nazi, Deitonas Starptautiskajā lidostā klēpjdatora cietajā diskā atrasts 7,5 centimetrus garš  nazis, bet kādā datorā ar līmi bija ielīmēta 9 mm pistole.

Matu ķemmes – nažu “turētāji”

Iespējams, cilvēki patiešām nezina, ka viņu ķemmes naktīs “piestrādā” par nažiem. Katrā gadījumā, ASV Muitas un robežapsardzes aģenti visai bieži ķemmēs atrod nažus.

Skūšanās krēma pudelīte

Omahas Starptautiskajā lidostā (ASV) 2015.gadā aizturēts kāds kungs, kas bija pamanījies tukšā skūšanās krēma pudelītē ieslēpt saliekamo nazi. Tas atklājās brīdī, kad tika veikta viņa bagāžas pārbaude ar rentgena iekārtu.

Skaties, kā ar nelegālo imigrāciju un narkotiku kontrabandu tiek galā Bogotas Eldorado starptautiskās lidostas darbinieki. Raidījumu cikla “Lidostas drošības dienests: Kolumbija” 2.sezonas sērijas “National Geographic” skatāmas ceturtdienās plkst. 21:00.

 

Autors: Public ID Group 28.11.2017

 

TAVS KOMENTĀRS

Please enter your comment!
Please enter your name here

The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.