6.8 C
Rīga
otrdien, 16 aprīlis, 2024

5 attiecību krīzes situācijas, kurās var nokļūt jebkurš pāris

 

Katrs pāris ir unikāls, tāpēc dažkārt nemaz negribas klausīties universālajos attiecību padomos. Taču, neraugoties uz to, psihologi apgalvo, ka pastāv vismaz piecas krīzes situācijas, kurās pāris ir vismaz reizi bijis vai var nokļūt.

Komunikācijas trūkums

Tas pārvēršas par veselu rindu problēmu, kuru skaitā ir nesaprašanās, garlaicība, attālināšanās, emocionālā noslēgtība, samierināšanās. Visas šīs jūtas negatīvi atspoguļas uz partnerattiecībām.

Kad cilvēki kādu laiku dzīvo kopā, viņi pierot viens pie otra. Rodas sajūta, ka jums vairs nav, par ko runāt. Šeit rodas arī otra “loģika” – ja jau tu par partneri zini visu, tad nav vajadzības neko jautāt un ar viņu apspriest. Tā arī rodas emocionālā distancēšanās un dažkārt pat vienaldzība.

Nekautrējies lūgt mīļotā cilvēka viedokli. Interesējies par viņu, uzdod jautājumus, apspriediet dažādus sīkumus. Ar laiku mūsu domāšana mainās, tāpēc arī partneris uz vienu un to pašu jautājumu var atbildēt dažādi.

Naivums un infantilisms

Diemžēl ir pāri, kuri uzskata, ka attiecībām ir jākļūst par ideālām pašām no sevis. Viņi uzskata, ka nav jāpieliek pūles, jāizprot pretējā dzimuma psiholoģija un jāmācās cienīgi izturēties pret mīļoto cilvēku. Ja attiecībās kaut kas nenotiek kā cerēts, tiek izdarīts secinājums: “Mēs nesaderam. Laicīgāk to saprast traucēja rozā brilles.”

Lai attiecības izdotos, ir jākļūst pieaugušam un ir jāsaprot, ka brīnumi nenotiek! Attiecības ir divu mīlošu un saprotošu cilvēku darbs.

Kopīgu plānu neesamība

Lieta tāda, ka attiecību sākumā abi iemīlējušies cilvēki dzīvo eiforijā, domājot, ka šī sajūta ilgs mūžīgi. Tas ir maldīgs uzskats un nereti kļūst par iemeslu kopīgu interešu un nākotnes plānu trūkumam.

Kad divi cilvēki pierod viens pie otra, ir jādodas uz nākamo komunikācijas līmeni. Tieši tajā tiek domāts par kopīgiem plāniem, nākotni un sapņiem.

Atteikšanās no atšķirībām

No šī cieš pāri, kuri kļūst atkarīgi no partnera. Taču ar laiku atšķirības tāpat parādās, un tad cilvēks izjūt vilšanos un nodevību.

Katram cilvēkam ir jābūt savai privātajai telpai un interesēm, jo tieši to dēļ tu partnerim nekļūsi garlaicīga. Cieni otra cilvēka robežas un nepārkāp tās.

Pārmaiņu nepieņemšana

Ar laiku jebkura cilvēka domāšana mainās. Šis process ir atkarīgs no izlasīto grāmatu daudzuma, komunikācijas ar citiem cilvēkiem un gūtās dzīves pieredzes. Doma, ka mīļotais cilvēks pēkšņi ir sācis uz lietām skatīties citādāk, var būt nepatīkama.

Ir jāciena partnera jauno viedokli un tas ir arī jāpieņem. Ir jāaug kopā ar viņu. Ja, nē, tad jāiet katram savu ceļu.

 

Autors: Dieviete.lv

 

TAVS KOMENTĀRS

Please enter your comment!
Please enter your name here

The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.