13.5 C
Rīga
ceturtdien, 28 marts, 2024

4 frāzes, kuras traucē tev kļūt laimīgākai – tiec no tām vaļā!

 

Ikdienā mēs sastopamies ar dažādiem cilvēkiem, kas mūs dažādi iespaido. Taču dažkārt nav pat vajadzīgs kāds cits cilvēks, lai prātā iezagtos negatīvas domas. Kuras ir tās domas, kas tevi attur no laimīgas dzīves?

„Es neesmu tajā vecumā, lai…”

Katru reizi, kad tu saki (vai tikai iedomājies) šo frāzi, tu padari savu dzīvi nabadzīgāku: emociju, iespēju, patīkamu notikumu un panākumu ziņā. Baidoties no nosodījuma, greiza skatiena vai neveiksmes, tu atsakies no pašas vēlmēm.

Pasaule pieder drosmīgajiem: visbiežāk viņi gūst atzinību un apkārtējo apbrīnu!

„Es esmu neglīta/resna/stulba…”

Paškritiskums ir laba īpašība, taču ne tad, ja tas kļūst par sevis pazemošanu. Ar tādiem vārdiem tu tikai meklē iemeslus, lai kaut ko nedarītu. „Priekš kam apmeklēt sporta zāli, es taču esmu resna!”, „Jauna frizūra tāpat nespēs padarīt skaistus manus retos matus!” – sastādi šādu savu negatīvo domu sarakstu un izsvītro tās no savas dzīves.

„Man nesanāk”

Tev pastāvīgi šķiet, ka tu slikti strādā, audzini bērnus, komunicē ar mīļoto un draugiem – šī neapmierinātība pavada tevi visu dzīvi. Jā, tu zini, ka ideālu cilvēku nav, taču tas it nemaz neliek tev justies mierīgākai. Tava nepārliecinātība, kura mijas ar vēlmi pēc ideāliem, nezina mēru. Apstājies, izelpo, un mēģini saprast: tu dzenies pakaļ kaut kam, kas neeksistē. Ļauj sev pieļaut kļūdas. Tieši tā tu gūsi gan zināšanas, gan pieredzi.

„Es nekad nespēšu”

Šī frāze ir negatīvās domāšanas līderis, kurš ir spējīgs efektīvi saindēt tavu dzīvi. Tādā īsā teikumā slēpjas spēcīgs nolieguma lādiņš, kurš nogalina jebkuru mēģinājumu mainīt savu dzīvi uz labo pusi.

Iegaumē: jebkurš mērķis ir sasniedzams – jautājums ir tikai ieguldītajās pūlēs, laikā un centībā.

 

Autors: Dieviete.lv

 

TAVS KOMENTĀRS

Please enter your comment!
Please enter your name here

The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.