15.3 C
Rīga
ceturtdien, 28 marts, 2024

Ko darīt, ja darba diena šķiet nebeidzama? 11 padomi

 

Gandrīz katrai no mums vismaz reizi ir gadījies piedzīvot to bezgalīgi garo darba dienu, kad šķiet, ka laiks vispār nekustas uz priekšu. Ko tādā gadījumā darīt? Kā izturēt? Mēs piedāvājam dažus, pavisam viegli īstenojamus padomus.

Galda atvilktnē ierīko našķu slēptuvi. Ja diena un darbi galīgi nekustas uz priekšu, tad vajag sevi iepriecināt. Lielisks veids ir našķēšanās! Tikai neaizraujies, citādāk nodarīsi kaitējumu savai figūrai.

Ik pa brīdim iepauzē darbus, lai papļāpātu ar kolēģi vai mīļoto cilvēku pa telefonu. Tas noteikti novērsīs domas no garajām darba stundām, kas vēl ir priekšā.

Izej pastaigā. Protams, ja laikapstākļi to atļauj.

Atrodi darbu, kas patīk, vai pieķeries projektam, kas sagādā prieku. Tā laiks noteikti paskries daudz ātrāk.

Strādā ar cilvēkiem, kas tev patīk. Dažreiz tieši cilvēki ir tie, kas raisa to nepatīkamo nebeidzamās dienas sajūtu. Centies pēc iespējas izvairīties no tādiem.

Koncentrējies uz paveikto, nevis nepadarīto darbu sarakstu.  Tā šķitīs, ka ir pagājis vairāk laika, jo… tu esi daudz paveikusi!

Pārsēdies citā vietā. Palūdz kolēģi uz pāris stundām apmainīties ar darba vietām, ja tas nav iespējams, veltī laiku tam, lai pārkārtotu savu darba galdu.

Paklausies foršu mūziku. Un ļauj sev nedaudz aizdomāties. Bet tikai nedaudz! Lai nesanāk tā, ka atjēdzies brīdī, kad jau jādodas mājās, un nekas nav izdarīts.

Iegādājies smieklīgas kancelejas preces vai novieto uz galda smieklīgu fotogrāfiju. Tās ir lietas, kas liks tev pasmaidīt. Un, kad mēs priecājamies, tad arī garas darba dienas pārdzīvot ir vieglāk.

 

Ko Tu dari, lai izturētu darba dienu?

 

Autors: Dieviete.lv

 

TAVS KOMENTĀRS

Please enter your comment!
Please enter your name here

The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.