8.2 C
Rīga
piektdien, 29 marts, 2024

Neatstāj iesāktus darbus: Kas ir jāpaspēj izdarīt līdz Jaunajam gadam?

 

Līdz Jaunajam gadam ir jāpaspēj ieviest kārtība visur: darbā, mājoklī, galvā un privātajā dzīvē. Šis raksts palīdzēs tev neaizmirst galveno.

Pamet darbu, kas nepatīk. Runā, ka vecā gadā ir jāatstāj viss sliktais. Protams, šajā sarakstā ietilpst arī nemīlēts darbs. Ja tu jau sen gribēji aiziet un jau domā par atlūguma rakstīšanu, tad šis ir īstais laiks to izdarīt. Pirmkārt, jaunā gadā tu ieiesi pilnīgi brīva un atvērta jauniem piedāvājumiem. Otrkārt svētku brīvdienas noteikti paies bez zvaniem no priekšnieka un aicinājuma nākt pastrādāt.

Izbeidz sliktas attiecības. Te ir līdzīgi kā ar darbu – jaunu gadu jāsāk ar brīvības un prieka sajūtu. Kad tad vēl pārtraukt attiecības, ja ne tagad?

Piedod vai atvadies. Ja kāds tevi ir apvainojis vai pievīlis, pacenties piedot vai arī atvadies no šī cilvēka uz visiem laikiem. Nevajag stiept aizvainojumus līdzi jaunā gadā.

Pavadi dienu kopā ar kādu, kas ir to pelnījis. Tev noteikti ir cilvēks, kuru tu ļoti mīli, bet zvani viņam un tiecies reti. Parasti šajā kategorijā iekrīt paši tuvākie: mamma, tētis, omīte, māsa vai brālis. Līdz Jaunajam gadam pamēģini atbrīvot vismaz vienu dienu un veltī to tikai tam cilvēkam. Tā šim cilvēkam būs labākā dāvana.

Laicīgi nopērc dāvanas. Padoms ir pašsaprotams un it kā jau visi par to zina. Parūpējies par visu laicīgi! Ieplāno dienu, kuru veltīsi tikai pastaigām pa veikaliem.

Izdari kaut ko traku. Kāpēc gaidīt līdz jaunam gadam, lai sāktu kaut ko jaunu, ja to var paspēt izdarīt vēl vecajā? Izkāp beidzot no komforta zonas un izdari kaut ko tādu, ko tu nemūžam nebūtu izdarījusi. Un nekādu “bet, ja…”.

Apēd kaut ko neparastu. Brīvdienās dodies uz iecienīto restorānu un vienmēr pasūti “kā parasti”? Nākamreiz izvēlies kaut ko tādu, ko vēl neesi mēģinājusi. Kas zina, varbūt būsi atradusi jaunu iemīļoto ēdienu?

Tiec vaļā no parādiem. Tas attiecas gan uz finansēm, gan uz darbu, mācībām un sadzīvi. Uz visu, kur vēl ir kādas “astes”. Nevajag jaunā gadā iekāpt ar nepabeigtības sajūtu. Atdod parādus, pabeidz rakstīt vēstules, nodod projektus. Vienkārši pārstāj atlikt visu uz vēlāku laiku.

Sakārto māju un darba vietu. Sākt jaunu gadu tīrā mājoklī ir daudz patīkamāk. Tiec vaļā no visa nevajadzīgā, ja ir kaut kas labs,bet tev vairs nevajadzīgs, piedāvā draugiem vai radiem. Pieturies pie minimum. Tas attiecas arī uz darba vidi – izmet visus nevajadzīgos papīrus, beigušos marķierus un nopērc jaunas pildspalvas.

Iztīri telefonu. Visa mūsu dzīve mūsdienās ietilpst vienā viedtālrunī. Pirms svētkiem sakārto arī to. Izdzēs numurus, kuriem noteikti nezvanīsi, izdzēs īsziņas, kuras vairs negribi pārlasīt, izdzēs fotogrāfijas, kuras vairs nav aktuālas vai raisa skumjas.

Izveido šī gada secinājumus un ieplāno nākamo. Paņem lapiņu un izveido divus stabiņus, kurā pieraksti savus sasniegumus un zaudējumus, kas bijuši šajā gadā. Ar šādu sarakstu būs vieglāk sagatavoties jaunam gadam.

Taviem mērķiem ir jābūt konkrētiem, sasniedzamiem un tev svarīgiem. Pacenties arī pierakstīt reālistisku izpildes laiku un darbību plānu.

Lai izdodas!

 

Autors: Dieviete.lv

 

TAVS KOMENTĀRS

Please enter your comment!
Please enter your name here

The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.