9.6 C
Rīga
piektdien, 29 marts, 2024

Novērtē arī tu! Viļņa kļūst par kāzu modes galvaspilsētu

 
Attēls: Publicitātes

2018.gada 18. februārī, Viļņā notiks LOREAL PROFESIONNEL Baltic Bridal Fashion Show, kurā piedalīsies dizaineri no visām Baltijas valstīm. “Jau otro gadu pēc kārtas Viļņa kļūst par kāzu modes galvaspilsētu. Šogad topošie līgavaiņi un līgavas, kā arī preses pārstāvji varēs aplūkot vairāk kā 20 modernas kāzu kleitu kolekcijas, ko radījuši ne tikai labi pazīstami dizaineri, bet arī jaunie talanti,” saka Armina Staniuliene, pasākuma organizatore.

Šogad tiks prezentētas vairāk kā 20 jaunas kolekcijas līgavām, līgavaiņiem, mazajiem gredzenu nesējiem un puķu meitenēm, kolekcijas papildinās ar krāsām, vakarkleitām un citiem svinību tērpiem. Piedalīšanos izstādē ir apstiprinājis Roberts Kalinkins no Fashion House, dizaineri Liutauras Salasevičius, Vilma Mare, kas dzīvo un strādā Ņujorkā, RARA AVIS, Sandra Šerne un Eve Gribauskiene no FEMALE, luksuss kleitu modes salons DIVA, Sigita Janelionites no JANSI FASHION, jaunā un radošā Agne Deveikite, kā arī Latvijas pārstāve Inta Grase. Pēc organizatoru domām, šis pasākums jaunajiem dizaineriem ir lieliska iespēja demonstrēt savus šedevrus, jo pašiem organizēt šāda līmeņa pasākumu ir sarežģīti. “Viss, kas dizaineriem ir jādara, jānodrošina savas kolekcijas, pārējo mēs izdarīsim viņu vietā,” piebilst A. Staniuliene.

Pasākums ir atvērts ne tikai kāzu kleitu dizaineriem, bet arī viesiem – līgavaiņiem un līgavām, viņu draugiem un radiniekiem. “Sagatavošanās periods pirms kāzām bieži vien ir ļoti stresa pilns. Starptautiskā mēroga modes skate ir lieliska iespēja nākamajiem laulātajiem un ikvienam ieelpot romantiku un pavadīt dienu kopā, baudot lieliskus un skaistus tērpus – saka Armina – neapšaubāmi, daudzas līgavas atradīs iedvesmu un iespējams pat “īsto” kleitu, kuru būs iespēja arī uzmērīt.”

Kamēr organizatori vēl nav gatavi atklāt visas gaidāmā pasākuma nianses, zināms, ka būs daudz pārsteigumu un oriģinālu risinājumu. Pagājušajā gadā izstādes galvenais viesis bija Libānas dizaineris Džeimijs Maalufs (Gemy Maalouf), viņš rūpējas par Lady Gaga un citu pasaules zvaigžņu stilu. Pasākuma vakara kulminācija būs Baltijas kāzu stila balva 2018: starptautiska komisija tērpu kolekcijas vērtēs 7 dažādās kategorijās.

Baltijas kāzu modes izstāde tiek organizēta saskaņā ar starptautiskiem standartiem un sadarbība tiek veidota ar starptautiskiem partneriem. Viens no mērķiem ir piesaistīt modes pircēju uzmanību, kuri savās valstīs ir ieinteresēti kāzu modes attīstībā un meklē jaunus talantus. “Mēs ceram, ka daudzsološo dizaineru šedevrus augsti novērtēs ne tikai jaunlaulātie un mediji, bet arī pircēji no visas pasaules, kas ir aicināti apmeklēt izstādi,” komentē A. Staniuliene. Pēc šova iznāks speciāli gatavots žurnāls, kura raksti, galvenokārt, tiks veltīti dizaineru stāstiem – kā viņi sāka savu karjeru, kā tā attīstās šobrīd un kā viņi saredz sava zīmola nākotni.

 

Autors: A. W. Olsen & Partners 13.12.2017

 

TAVS KOMENTĀRS

Please enter your comment!
Please enter your name here

The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.