6.1 C
Rīga
ceturtdien, 18 aprīlis, 2024

Kad tu esi iemīlējusies darbaholiķī: ko gaidīt no tādām attiecībām?

 

Mīlestība ir neprognozējama, tāpēc neviens nav pasargāts no tā, ka var gadīties iemīlēties darbaholiķī un pat sagribas dibināt ar viņu nopietnas attiecības un dzīvot zem viena jumta. Ko var sagaidīt no tādas savienības?

Viņš nespēj dzīvot bez sava telefona. Līdz ko darbaholiķis no rīta atver acis, viņš uzreiz pārbauda savu e-pastu un telefonu, lai nepalaistu garām neko svarīgu. Visa viņa dzīve ārpus darba vietas dzīvo viņa telefonā, un tev ar šo priekšmetu būs grūti konkurēt.

Viņiem nepatīk, kad kāds atņem viņiem laiku. Cilvēki, kuri ir koncentrēti uz savu karjeru un atdod tai visu savu enerģiju, necieš, kad kaut kas viņus aptur un bremzē. Viņiem ir simtiem citu lietu, pie kurām strādāt, un noteikti nav laika satraukties par citu jūtām un domām. Viņi ir pārāk aizņemti, lai nodotos privātām sarunām.

Viņu priekšnieki un klienti vienmēr ir prioritāte. Darbaholiķi dara visu, lai priekšnieks un klienti būtu apmierināti. Viņi izjūt patiku, kad redz, ka viņu izlēmība un pūles atmaksājas. Panākumi mudina viņus strādāt vairāk un pastāvīgi pierāda saviem priekšniekiem, kāpēc viņi ir uzticības vērti.

Viņi var kontrolēt savas emocijas. Darbaholiķi zina, kā reaģēt dažādās dzīves situācijās. Viņi jūt, kad ir jārunā vairāk, kad mazāk un kad vispār nekas nav jāsaka. Viņi pārāk labi saprot savas emocijas, un ar viņiem nav iespējams manipulēt. Neviens nespēj patiesi nolasīt to, kas rakstīts darbaholiķu sejās, vēl jo vairāk to, kas darās viņu prātos.

Viņi dievina konkurenci. Viņi iegūst visu, ko vēlas, kaut vai vienkārši tāpēc, ka daudz tā dēļ strādā. Uzvara ir svarīga katram darbaholiķim. Tikt atzītam par saviem talantiem un prasmēm – tā ir viņu lielākā dzīves laime.

Dažreiz viņi var būt neciešami. Viņi nervozēs, ja tu pēkšņi mainīsi plānus. Viņi skaļi nopūtīsies, ja tu pateiksi kaut ko nevietā. Un viņi nedomās divreiz, lai no tevis aizietu, kad tu atņem viņiem pārāk daudz laika. Ja tu nespēj tikt līdzi viņu aizņemtajam un steidzīgajam grafikam, tad diez vai starp jums kaut kas sanāks.

Viņi daudz domā par savu nākotni. Jebkura saruna ar darbaholiķi iekļaus sevī tēmu par nākotni. Domās viņi tur jau dzīvo. Tai pat laikā viņi vēlas zināt, kas tu vēlies būt, kur virzis un kādi ir tavi dzīves plāni. Tu izdarīsi lielu kļūdu, ja pateiksi viņam, ka vienkārši vēlies baudīt mirkli un dzīvot tagadnē.

Viņi var likt tev sajusties kā nepilnvērtīgam cilvēkam. Viņi zina, ka daržkārt atbaida cilvēkus. Līdzās tādam cilvēkam tu sajutīsies nepilnvērtīga. Atceries – tas ir normāli, ja darbaholiķis ir veiksmīgāks par tevi. Attiecības nebalstās uz tā, kuram ir vairāk naudas vai varas.

Viņi reti dodas atvaļinājumā. Došanās brīvdienās ārpus valsts nebūs labākā ideja. Labākais, uz ko darbaholiķis ir spējīgs, ir gājiens uz lielveikalu brīvdienā. Ja tu spēj ar to samierināties, tad tev ir iespēja iekarot viņa sirdi.

Viņi ne visai interesējas par attiecībām. Vienīgais, kas patiesi vienmēr uztrauc darbaholiķi, ir viņa panākumi. Patiesība ir tāda, ka viņiem attiecības nereti nemaz nav vajdzīgas. Vai nu tu mīli viņu un to, ko viņš dara, vai nu nemīli vispār. Tu nevari lūgt darbaholiķi padarīt par prioritāti tevi, jo tas nenotiks.  Protams, tu vari palēnām iekarot viņa sirdi, uzmanību un laiku, taču tam vajadzēs daudz laika un pacietības. Ja tu tam esi gatava, aiziet!

 

Autors: Dieviete.lv

 

TAVS KOMENTĀRS

Please enter your comment!
Please enter your name here

The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.