14.3 C
Rīga
ceturtdien, 28 marts, 2024

Sportisti iesaka: ikdienā jātrenē ne tikai ķermeni, bet arī drosmi

 

No rīta paskatīties uz sevi spogulī un apņemties: “Šodien izdarīšu vairāk nekā vakar”, uzdrošināties pajautāt citu viedokli un neiedomāties, ka zini visas atbildes, sakārtot apkārtējo vidi,jo harmonija rosina darbībai, bet grūtā situācijā piespiest savu slepeno drosmes pogu.Tie ir viegli izpildāmi, iedarbīgi drosmes vingrinājumi ikdienai, kas palīdzēs kļūt izlēmīgākiem un drosmīgākiem. Iedvesmojošā video klipā MOT vēstneši, pazīstamie sportisti Toms Alsbergs, Agnese Pastare, Alma Vītola un Narvesen Baltija vadītāja un MOT trenere Katrīne Judovica jauniešiem iesaka, kā trenēt šo tik svarīgo īpašību.

Arī paši sportisti pieņēma drosmīgu izaicinājumu Narvesen dzimšanas dienā uz stundu kļūt par pārdevējiemveikalā t/c Galerija centrs, lai ar savu piemēru vairotu Latvijas jauniešu uzņēmību un peļņa tiktu pievienota ziedojumiem jauniešu motivācijas programmas MOT turpmākajai attīstībai Latvijas skolās.“Ja ir kāds piedāvājums par jaunu pieredzi, jaunām zināšanām, nevajag teikt “nē” šīm labajām lietām, bet vispirms pamēģināt. Jo tas ir tas pozitīvais, ko mēs varam gūt, un pēc tam tajā dalīties ar citiem,” uzskata vieglatlēte, olimpiete un Latvijas rekordiste soļošanā 10 un 20km distancēs Agnese Pastare.

Ik rītu uzsmaidīt sev spogulī un apņemties izdarīt vairāk nekā vakar

“Jauniešiem iesaku pamosties, katru dienu paskatīties uz sevi spogulī un pateikt – šodien es izdarīšu vairāk nekā vakar. Apzināties, ka tas ir tavai nākotnei”, iedvesmo velosportists,  Red Bull Mini Drome čempions Toms Alsbergs.Viņš ir pārliecināts, ka viss sākas ar mērķa izvirzīšanu.Kas ir tas, ko tu patiesībā vēlies? Panākumi neizpaliks, ja būsi patiesspret sevi: “Ja būsi godīgs pret sevi, arī pārējās lietas atrisināsies, nokārtosies un vienkārši…pasaule atvērsies!”

Sākt ar vides sakārtošanu

Sakārojot vidi sev apkārt, sakārtojas arī domas un ir vieglāk sākt darboties, ir pārliecināta utramaratoniste Alma Vītola. “Varbūt kādam arī vajag haosu, lai darbotos, bet man tomēr šķiet, ka kārtīga videpalīdz izpausties”, secina sportiste. Tu sāc kārtot rakstāmgaldu, saliec lietas pa vietām, ievies kārtību skapī un pamani, ka pa šo laiku esi izdomājis kaut ko svarīgu.

Uzdrošināties pajautāt citu cilvēku viedokli

Reizēm mēs kļūdāmies tāpēc, ka baidāmies noskaidrot citu cilvēku viedokli par mūsu iecerēm. Iespējams, no malas tas, ko mēs darām, izskatās citādāk. Varbūt neesam apzinājušies vēl kādu iespēju? Vieglatlēte Agnese Pastare iesaka: “Jebkurš jaunietis var pamēģināt savā ikdienā ieviest pieeju – nekautrēties pajautāt. Uzdrošināties noskaidrot citu cilvēku viedokli. Lai arī dažkārt mums šķiet, ka paši vislabāk zinām, mēs tomēr visu nezinām.”

Grūtā brīdī piespiest savu slepeno drosmes pogu

Savukārt MOT trenere un Narvesen Baltija valdes priekšsēdētāja Katrīne Judovica aicina katru jaunieti iztēloties, ka viņam ir tāda slepena drosmes poga, kas var palīdzēt nezaudēt drosmi sarežģītās situācijās: “Katrs var iztēloties, kur tā ir.Un tajos brīžos, kad ir grūti pieņemt lēmumu vai jāiet uz sarežģītu eksāmenu, jāsatiekas ar kādu cilvēku, tad šo drosmes pogu var iedarbināt un drosmīgi iet un izdarīt to lietu, kurai citādi nespējam saņemties.”

MOT. Izvēlies drosmi! ir interaktīva un iedvesmojoša motivācijas programma 7. – 9. klašu skolēniem, kas 12 nodarbību ciklā trīs mācību gadu garumā jauniešos stiprina drosmi dzīvot jeb atļaušanos sapņot lielus sapņus un mērķtiecīgi strādāt to piepildīšanai, drosmi rūpēties par līdzcilvēkiem un drosmi pateikt “nē” jeb noteikt prioritātes, lai pateiktu “jā” kaut kam lielākam un svarīgākam. Nodarbības vada 35 brīvprātīgi treneri, kuru vidū ir gan skolotāji un psihologi, gan uzņēmēji un citu profesiju pārstāvji.

Aicinām atbalstīt MOT programmu,līdz pat gada beigām ziedojot naudu Narvesen veikalos visā Latvijā. Uzzini vairāk: https://mot.lv/

 

Autors: MOT Latvija 14.12.2017

 

TAVS KOMENTĀRS

Please enter your comment!
Please enter your name here

The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.