1.1 C
Rīga
sestdien, 20 aprīlis, 2024

Attīrīšana un kopšana: Kā rūpēties par taukainu sejas ādu

 

Cilvēkiem ar šādu ādas tipu tauku dziedzeri darbojas pārāk aktīvi. Tāpēc arī pēc pāris stundām pēc ādas attīrīšanas, tā sāk spīdēt. Poras, it īpaši pieres, deguna un zoda rajonā, ir paplašinātas, bet pūtītes un melnie punktiņi nav retums.

Taču taukainai ādai ir arī kāda priekšrocība – tā lēnāk noveco. Tauki, kas izdalās, veido labu aizsargslāni, kurš neļauj ādas mitrumam izzust, kā arī bloķē mikrobu iekļūšanu ādas slāņos no ārpuses.

Attīrīšana

Attīri ādu no rīta un vakarā. Dziļākai attīrīšanai var izmantot tam speciāli paredzētu birstīti vai švammīti.

Nevajag pārāk bieži izmantot spēcīgus ādas attīrīšanas līdzekļus: pastāv risks pārāk nosusināt ādu. Atbildot uz agresīvo ādas attīrīšanu, tauku dziedzeri sāks darboties vēl aktīvāk. Ādas skrubēšanu un pīlingu labāk beikt vakarā.

Nespaidi pumpas. Kairinājumu var apstrādāt ar spirtu vai tējas koka eļļu.

Ādas attīrīšanas beigās noskalo seju ar vēsu ūdeni. Aukstuma ietekmē poras sašaurinās, kļūst mazāk redzamas, bet seja dienas laikā mazāk spīd.

Kopšana

Treknu krēmu vietā izvēlies vieglas, mitrinošas emulsijas, gēlus vai losjonus.

Ne biežāk kā trīs reizes nedēļā attīri ādu ar maskām, kas paredzētas poru sašaurināšanai un iekaisuma dziedēšanai. Neaizmirsti arī mitrināšanu – tādas maskas lieto reizi divās nedēļās.

Labas masku sastāvdaļas taukainai ādai būs vājās skābes (svaigi spiests citrons vai ogu sulas) un antibakteriāli līdzekļi (medus, tējas koka eļļa). Dažas mājās pagatavojas maskas:

  • Olbaltumvielu maska: stingrās putās sakul olu baltumu un sajauc to ar ½ tējkaroti citrona sulas. Turi uz sejas 15-20 minūtes. Tas sašaurinās poras un mazinās taukaino spīdumu.
  • Kefīra maska: Ar vates tamponu uzklāj uz ādas kefīru, paturi 15-20 minūtes un noskalo. Tas taukaino ādu padarīs nedaudz sausāku.
  • Tējas maska: 5 ēdamkarotes zaļās tējas sasmalcini un sajauc ar 2-3 ēdamkarotēm kefīra. Uzklāj uz ādas, paturi 10-20 minūtes un noskalo ar siltu ūdeni.

Dekoratīvā kosmētika

Izvēlies pūderveida vai vieglus šķidros tonālos krēmus. Netaisi uz ādas „kārtaino pīrāgu” – tas neatbīvos tevi no taukainā spīduma. Drīzāk padarīs ādu vairāk netīru un smagu.

Lai dienas laikā mazinātu ādas spīdumu, izmanto speciālas salvetītes vai arī parasto salveti, kuru piespied pie taukainajām zonām, pēc tam atjauno grimu ar vieglu pūderi.

 

Autors: Dieviete.lv

 

TAVS KOMENTĀRS

Please enter your comment!
Please enter your name here

The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.