1.7 C
Rīga
trešdien, 24 aprīlis, 2024

Iemesli, kāpēc ir vērts izkāpt no savas komforta zonas un ceļot vienatnē

 

Ceļošana vienatnē kļūst arvien populārāka. Cilvēku skaits, kuri pirmo reizi savā dzīvē dodas kaut kur vieni, bez draugiem un radiem, pēdējo gadu laikā ir manāmi pieaudzis. Un ne velti, jo pat īss atvaļinājums vienatnē palīdz attīstīt noderīgas prasmes, kuras var izmantot arī ikdienas dzīvē.

Tu iemācies paļauties tikai uz sevi. Tu kļūsti organizētāka. Līdzās nebūs neviens, kurš tavā vietā kaut ko darīt – darīsi tu vai nāksies samierināties ar to, ka kaut kas netiks izdarīts. Tu iemācīsies kontrolēt savas finanses – ja to nedarīsi, ātri vien nauda beigsies. Tu iemācīsies pieskatīt sevi un savas mantas – tikai tu esi atbildīga par savu un sava īpašuma drošību.

Tu sāc izjust spilgtas emocijas. Iespējams, ka tu ne reizi vien sajutīsies bezpalīdzīga un pārgurusi. Taču reizē ar šīm negatīvajām emocijām tu gūsi arī patiesu prieku un patīkamu satraukumu. Beigu beigās tu sapratīsi, ka emocijas neizraisa apkārtējā pasaule, bet tu pati. Nokavēji autobusu, lai dotos izplānotā ekskursijā? Nesatraucies! Dodies kaut kur citur, jo pasaule ir plaša un, ja tu esi valstī, kur nekad neesi bijusi, tad arī mazos ciemos var atrast daudz interesanta.

Tu iemācies komunicēt ar cilvēkiem. Ceļā tu satiksi dažādus cilvēkus, no kuriem smelsies sociālās un emocionālās prasmes. Drīzumā tu iemācīsies novadīt mierīgu un patīkamu sarunu ar gandrīz jebkuru cilvēku pat savā ikdienas dzīvē. Var gadīties, ka ceļojuma laikā tu iepazīsies ar cilvēkiem, kas vēlāk kļūs par taviem draugiem, pie kuriem varēs atgriezties.

Pat, ja tu ceļo vienatnē, tev nav visu laiku jābūt vienai. Ceļā var satikt interesantus cilvēkus, un tas nekas, ka starp jums ir valodas barjera. Jūs varat doties kādā ekskursijā kopā vai pavadīt kādu laiku ceļā kopā. Tev nav visu laiku jābūt vienai un tu vari piebiedroties kādai tūristu grupai, ja pēkšņi to vēlies.

Tu pati izvēlies savu maršrutu. Ceļojot vienatnē, tu pamanīsi, kā tev nav neviens jāgaida, nav jāsteidzas vai jāatliek kāda ekskursija tikai tāpēc, ka viens no līdzbraucējiem pārdomā to darīt. Tavs ceļojums un laiks ir tikai tavās rokās.

Tu saproti, cik maza esi uz pasaules fona. Pasaule ir liela un plaša. Un mēs nerunājam tikai par fizisko izmēru. Cilvēki ir dažādi, kultūras ir dažādas, iespējas ir neskaitāmas.

Tu kļūsti pašpārliecinātāka. Ceļojot tu saproti, cik ļoti spēcīgāka tu esi kļuvusi, salīdzinājumā ar to brīdi, kad pirmo reizi paņēmi savu mugursomu un devies ceļā. Iespējams, tu esi piedzīvojusi dinamiskas, bīstamas un pat neiedomājamas situācijas, bet tu visam esi tikusi pāri.

Ceļojot vienatnē tu pārbaudi sevi un to, uz ko esi spējīga. Tu zini, ka vari tikt galā ar to, no kā baidījies. Tu iepazīsti un iemīli sevi un vienatni, un tie cilvēki, kuri ir laimīgi paši ar sevi, spēj būt laimīgi arī ar citiem.

 

Autors: Dieviete.lv

 

TAVS KOMENTĀRS

Please enter your comment!
Please enter your name here

The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.