0 C
Rīga
otrdien, 23 aprīlis, 2024

Pazīmes kas liecina – tu ļauj bailēm kontrolēt tavu dzīvi

 

Katru reizi, kad mēs ļaujam bailēm vadīt savu dzīvi, mēs kļūstam nelaimīgi, domājam, ka izniekojam savu dzīvi, mums ir nomākts garastāvoklis, mēs lieki pārdzīvojam un izjūtam tukšumu sevī. Visi cilvēki vairāk vai mazāk piedzīvo baiļu sajūtu, tāpēc arī nereti gadās tā, ka mēs pārstājam redzēt, cik ļoti tās kontrolē mūs un mūsu dzīvi.

TU KRITIZĒ

Kritizēt sevi un apkārtējos ir diezgan tipiska sabiedrības īpašība, kurai daudzi pat vairs nepievērš uzmanību. Mēs to uzskatām par normu. Taču jebkura doma, kas ir balstīta uz nosodījuma, ir vēl viens solis, kurš attālina mūs no citiem un pietuvina vientulībai.

Ar kritikas palīdzību cilvēki cer, ka spēs izskatīties un justies labāki, nekā citi. Tās ir bailes par to, ka mēs neesam pietiekami labi.

TU PLŪSTI PA STRAUMI

Būt stabilam dzīvē ir svarīgi. Taču tas nenozīmē, ka mums ir jādzīvo ierastā veidā, kurā nejūtamies dzīvi. Ideālā variantā stabilitāti būtu jājūt sevī, tādā veidā atverot durvis brīvībai un vēlmei iepazīt jaunus cilvēkus, profesiju, vietas un hobijus.

Veids, kā noskaidrot, vai tu dzīvo bailēs, ir pavērot savas emocijas un jūtas. Ja tu no rītiem celies ar prieku un baudi dienu, tu esi uz pareizā ceļa. Taču, ja tevī nav ne kripatiņas motivācijas, ja tevi katru dienu nomāc doma par to, kas tevi sagaida, tavu dzīvi vada bailes.

TU ESI IESPRŪDUSI KĀDĀ SITUĀCIJĀ

Bailes var likt mums palikt kādās attiecībās vai darba vietā. Tā ir, ja tu iztēlojies, ka varētu būt ar kādu citu vai citā vietā. Un tas viss kritiskās iekšējās balss dēļ, kura ir skaļāka par sirds čukstiem. Ir jāiemācās saprast savu prātu un sirdi. Tikai tad tu varēsi pārtraukt to ciklu, kuru vada bailes.

TU NERUNĀ PAR TO, KO VĒLIES

Ja paraudzīsies uz savu dzīvi no malas, tad ievērosi, cik bieži tu neizsaki savu viedokli tāpēc, ka baidies kādu aizskart vai tapt nesaprasta. Dīvainākais ir tas, ka tiem cilvēkiem, kurus mēs baidāmies aizskart, arī ir tādi cilvēki, kurus viņi baidās aizskart.

TU IZJŪTI STRESU

Stress ir prāta stāvoklis. Tu izjūti stresu, kad liec sev darīt kaut ko nepareizu. Vai arī pareizu, bet baiļu dēļ par to, ka kaut kas neizdosies, tu sāc strādāt vairāk un ātrāk. Tu izjūti stresu, kad steidzies vai arī atliec kādus darbus.

Svarīgi ir paraudzīties uz savu dzīvi tā, lai ieraudzītu sava stresa avotu un mainītu to.

 

Autors: Dieviete.lv

 

TAVS KOMENTĀRS

Please enter your comment!
Please enter your name here

The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.