6 C
Rīga
ceturtdien, 18 aprīlis, 2024

Sīpolu maska pret matu izkrišanu: kāpēc izmēģināt un kā pagatavot

 

Sīpolu var izmantot ne tikai ēdienu pagatavošanai, bet arī skaistumkopšanā. Ar tā palīdzību var novērst matu izkrišanu un nostiprināt to struktūru.

Kāpēc sīpols

Sīpols satur vitamīnus un minerālvielas, kuras baro matus un stimulē to augšanu.Tieši tāpēc jau izsenis sīpolu maska tiek uzskatīta par efektīvu tautas līdzekli matu stiprināšanai.

Pētījums „Onion Juice (Allium cepa L.), A New Topical Treatment for Alopecia Areata” apstiprināja, ka galvas ādas ierīvēšana ar sīpolu sula patiesi spēj atjaunot matu augšanu. Kāpēc tā? Pirmkārt, sīpols satur lielu sēra dauduzmu. Sērs ir viens no elementiem, kas atbild par normālu organismu funkcionēšanu. Otrkārt, sīpolam piemīt antibakteriālas īpašības. Šīs īpašības palīdz cīnīties ar galvas ādas slimībām, kuras var novest pie matu zaudēšanas. Treškārt, sīpols satur daudz antioksidantu. Tiek uzskatīts, ka antioksidanti aizsargā organismu no brīvajiem radikāļiem, kuri veicina novecošanās procesus. Arī tas noved pie matu izkrišanas.

Kā pagatavot sīpolu masku matiem

Notīri četrus vidēja izmēra sīpolus un smalki sagriez. Tad ar roku vai sulas spiedes palīdzību izspied sīpolu sulu. Sasmalcināt sīpolus var arī blenderī. Radušos putru liec uz marles un izspied no tās sulu.

Ja tevi atgrūž spēcīgā smarža, pievieno nedaudz citrona sulas vai ēteriskās eļļas. Ar to labi tiek galā piparmētras, lavandas vai rozmarīna ēteriskās eļļas.

Radušos masu ierīvē galvas ādā pirms matu mazgāšanas.

Atstāj uz aptuveni 30 minūtēm, pēc tam noskalo ar vēsu ūdeni. Masku jātaisa katru dienu. Lai iegūtu manāmu rezultātu, lieto masku divreiz dienā vairāku nedēļu garumā.

Uzmanību!

Šādu masku lietot nedrīkst tiem, kas cieš no ādas alerģijām. Taču arī veseliem cilvēkiem var rasties ādas apsārtums un nieze, tāpēc šo masku jāizmanto ļoti uzmanīgi.

Lai pārliecinātos par to, ka sīpols neizraisa kairinājumu, uz pāris minūtēm uzklāj uz ādas aiz auss. Ja āda nekļuva sārta un niezoša, var klāt arī uz matu saknēm.

 

Autors: Dieviete.lv

 

TAVS KOMENTĀRS

Please enter your comment!
Please enter your name here

The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.