8.2 C
Rīga
piektdien, 29 marts, 2024

Vienu stundu iepērkoties, var sadedzināt ap 500 kaloriju

 
Attēls: Publicitātes

Būt aktīvam nenozīmē tikai svīst sporta zālē vai cilāt svarus. Mums katram ir iespēja piekopt kustīgu dzīvesveidu ar tādām ikdienas aktivitātēm kā kāpšana pa trepēm, rotaļāšanās ar bērniem vai pat iepirkšanās lielveikalā.

Šā gada 19. decembrī Domina Shopping notika Ziemassvētku dāvanu orientēšanās skrējiens. Elektronisko rokaspulksteņu zīmols Fitbit kopā ar DCH studijas treneri un TV personību Kasparu Ozoliņu, deju pasniedzēju Justīni Apini un dziedātāju un radio personību Martu Grigali metās neprātīgā iepirkšanās izaicinājumā.

Katrs kapteinis sakomplektēja trīs komandas, kuras devās skatlogu meklējumos. Komandas mērķis bija atrast visas lokācijas pēc iespējas ātrākā laikā, savācot mazāko soļu skaitu. Pasākuma mērķis bija parādīt, ka mēs katrs varam būt aktīvs arī ikdienišķās darbībās, nezaudējot jautrību un pat darot noderīgas lietas.

Visi dalībnieki kopā nogāja 11 163 soļus un sadedzināja 924 kalorijas. Izaicinājums parādīja, ka vidēji vienas aktīvas stundas iepirkšanās laikā iespējams patērēt ap 500 kalorijas un veikt ap 7000 soļus. Draudzīgais sacensību gars komandas mudināja būt vienotas un organizētas, tā ietaupot laiku un būt ļoti veikliem.

Attēls: Publicitātes

Ātrākā komanda bija deju pasniedzējas Justīnes Apines vadībā, kas kopā 14 minūtēs veica 1206 soļus, 1,18 kilometrus un zaudēja 95 kalorijas katrs komandas dalībnieks.

“Kopā ar Fitbit Ionic pat ikdienas aktivitātes iespējams pārvērst izaicinājumā, kas ļauj uzturēt nepārtrauktu modrību un aktivitāti visas dienas garumā,” pozitīvajās izjūtās dalās dziedātāja un radio personība Marta Grigale.

Lai gan sākotnēji iepirkšanās nešķiet kā daļa no aktīva dzīvesveida ikdienas, Domina Shopping plašās telpas un daudzveidīgais piedāvājums lika veikt ievērojamu distanci – komandas kopā nogāja vairāk nekā pusotru kilometrus katra.

“Nepārtraukta kustība ir dzīvības avots, un to ir svarīgi atcerēties. Lai gan mūsdienās cilvēki bieži cenšas atrunāties ar laika trūkumu, iesaku vienmēr atrast iespēju būt aktīvam un kustēties gan sporta zālē, gan ārpus tās. Šis Fitbit pasākums bija labs pierādījums tam, ka ar izdomu iespējams būt aktīvam jebkurā laikā un vietā,” komentē  DCH studijas treneris un TV personība Kaspars Ozoliņš.

 

Autors: Idea Group 21.12.2017

 

TAVS KOMENTĀRS

Please enter your comment!
Please enter your name here

The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.