13.5 C
Rīga
ceturtdien, 28 marts, 2024

Padomi, kā uzglabāt apģērbu, lai tas kalpotu pēc iespējas ilgāk

 

Apģērbs deformējas mazgāšanas, žāvēšanas, augstas temperatūras, mazgāšanas līdzekļu un uzglabāšanas dēļ. Jā, arī nepareiza uzglabāšana iemīļotā apģērba gabala mūžu var manāmi saīsināt.  Lai no tā izvairītos, iegaumē dažus apģērba uzglabāšanas noteikumus.

Izmanto pakaramos

Uz pakaramajiem glabā kreklus, blūzes, kleitas, žaketes. Tā tās ilgāk saglabās savu formu. Bikses saloki uz pusēm un liec uz pakaramā, svārkus glabā uz pagaramajiem ar knaģīšiem.

Nekarini uz viena pakaramā vairākus kreklus vai blūzes, citādi tās saburzīsies un zaudēs sākotnējo izskatu.

Katram apģērba gabalam piemeklē atbilstošu pakaramo. Tā platumam ir jāatbilst krekla platumam, citādi apģērbs vai nu izstaipīsies, vai nu neglīti nokarāsies.

Saloki džemperus un kardiganus

Smagi džemperi, vilnas un kašmira apģērbi uz pakaramajiem izstaipās un zaudē formu, tāpēc tos labāk būtu glabāt uz plaukta. Arī džinsus glabā salocītā veidā.

Izmanto bumbulīšu noņēmēju

Mēdz gadīties, ka pēc vienas vai divām valkāšanas reizēm, uz džempera saveļas bumbulīši, kas rada nevīžīgu skatu. Visa vaina ir audumā – bumbulīši veidojas, ja sastāvā ir sintētiskā šķiedra. Pat, ja apģērba sastāvā ir 70% vilna un 30% poliestera vai elastāna, no bumbulīšiem izvairīties nevarēs. Tas ir dabisks process, tāpēc palīgā būs jāņem speciāls noņēmējs, kas ar šo darbu tiek galā ātri un saudzīgi.

Izmanto rullīšus apģērba tīrīšanai

Vēl viens vienkāršs veids, kā ikdienas steigā parūpēties par apģērbu. Rullītis neatbrīvos apģērbu no bumbulīšiem, taču labi noņems putekļus un mājdzīvnieku spalvas.

Glabā apģērbu speciālās somās

Liekot nesezonas drēbes skapī, izmanto speciālus maisus. Tie ir atrodami dažādās formās, tāpēc labi derēs gan žaketēm un mēteļiem, gan kleitām, gan džemperiem un biksēm. Tie pasargās apģērbu no putekļiem, netīrumiem un mitruma ietekmes.

Glabā apavus caurredzamās kastēs

Caurredzamās plastmasas kastes pasargās apavus no putekļiem un mitruma. Pie tam, skapī būs vieglāk orientēties, jo uzreiz redzēsi, kurā kastē ir nepieciešamie apavi.

Vispirms apģērbies, tad uzklāj grimu

Centies sargāt apģērbu no dekoratīvās kosmētikas nospiedumiem. Ja kaut kas ir jāvelk pār galvu, tad vispirms apģērbies un tikai tad uzklāj grimu.

Neglabā nevajadzīgu apģērbu

Apģērbu, kuru tu nevalkā, labāk atdod labdarībai, otrreizējai pārstrādei vai kādai draudzenei, māsai. Tavs skapis nebūs pārbāzts, un orientēties tajā būs daudz vieglāk. Arī citi apģērba gabali varēs „uzelpot”.

 

Autors: Dieviete.lv

 

TAVS KOMENTĀRS

Please enter your comment!
Please enter your name here

The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.