7.2 C
Rīga
ceturtdien, 25 aprīlis, 2024

Jautā lasītāja: Kā atgūt dzīvesprieku pēc sāpīgas šķiršanās?

 

Sieviešu dzīvesstila žurnāls Dieviete.lv saņēma lasītājas vēstuli: „Labdien! Es jūtos apjukusi un nezinu, ko iesākt. Pirms vairākiem mēnešiem pārtraucu attiecības, taču vēl joprojām sajūta ir tāda, ka mana pasaule ir pilnīgi sabrukusi. Kā savākties un atgūt spēju priecāties?” Santa

Dažkārt dzīvē notiek tā, ka attiecības, kuras šķita, ka nekad nebeigsies, beidzas. Nav svarīgi, cik daudz cerību un spēka tajās tika ieguldīts, dažkārt vienkārši katram ir jāiet savu ceļu. Kad tas notiek, patiesi rodas sajūta, ka iekšā kaut kas salūzt. Labā ziņa ir tāda, ka cerība vēl ir. Mēs pastāstīsim, kā atgūt prieku pēc sāpīgas šķiršanās.

  1. Izdzīvo sāpes

Šis ir svarīgs posms atlabšanas procesā. Kad mums sāk sāpēt, sākas atlabšanas process. Cik reižu tu sev esi to liegusi? Cik reižu draugiem teici, ka viss ir labi? Emociju ignorēšana situāciju padarīs tikai ļaunāku. Ļauj sev raudāt, uzraksti uz papīra visu ko jūti, pieņem draugu palīdzību.

  1. Piedod

Daudzi cilvēki uzskata, ka piedošanas process sniedz labumu tikai otram cilvēkam un atbrīvo viņu no vainas izjūtas. Taču patiesībā piedošana ir nepieciešama tev. Atbrīvo sevi no negatīvās enerģijas un sliktajām atmiņām. Piedod otram cilvēkam, lai tu vari atšķirt jaunu lapu savā dzīves grāmatā.

  1. Parūpējies par sevi

Kad mēs pārdzīvojam un dusmojamies, ir viegli aizmirst par sevi. Kāpēc ēst veselīgi? Kāda jēga? Kāda jēga pucēties un iet dušā? Tā ir nepareiza reakcija. Upura tēlošana ir sliktākais sods pret sevi. Jā, vīrietis tevi pameta, un tagad tu pamet pati sevi. Tev ir jāpaliek stiprai, esi jauka pret sevi, esi sev labākā draudzene. Parūpējies par sevi gan iekšēji, gan ārēji.

  1. Nejautā „Ja nu?”

„Ja nu viņš būtu pateicis kaut ko citu?”, „Ja nu es nebūtu tā reaģējusi?” – aizmirsti šos jautājumus! Kāda tam vairs nozīme? Kas bijis, tas bijis. Pieņem to, kas ir noticis, mācies no kļūdām un dodies tālāk.

  1. Vairo ap sevi pozitīvismu

Šis ir viens no svarīgākajiem punktiem. Esi kopā ar pozitīviem cilvēkiem, kuri liks tev vismaz uz brīdi aizmirst bēdas un palīdzēs novērst domas. „Uzsūc” šo cilvēku enerģiju sevī. Tā tev palīdzēs grūtākos brīžos.

  1. Dari kaut ko

Sēdēšana un nekā nedarīšana noteikti nevērsīs situāciju par labu. Pievērsies saviem iecienītajiem hobijiem, atrodi jaunu nodarbošanos, sporto, dejo, glezno, apmeklē izstādes un muzejus… Galvenais, dari kaut ko! Tu redzēsi, ka tava laime atgriezīsies.

 

Autors: Dieviete.lv

 

TAVS KOMENTĀRS

Please enter your comment!
Please enter your name here

The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.