6.8 C
Rīga
ceturtdien, 25 aprīlis, 2024

8 biežāk pieļautās kļūdas, kuru dēļ tu zaudē naudu

 

Ir vairākas, gandrīz nemanāmas kļūdas, kuras tu pieļauj, un kuru dēļ tu maksā vairāk, nekā domā. Portāls „Lifehacker.ru” pastāsta, ko šādā gadījumā darīt.

Tu ļaujies impulsīviem pirkumiem izpārdošanā

„Melnās piektdienas”, Ziemassvētku un Jaungada izpārdošanas – tas viss tiek organizēts ar nolūku. Pat, ja tev nav vajadzīga vēl viena smaržu pudelīte un telefona vāciņš, tu to nopirksi, jo nevar taču laist garām lielo atlaidi.

Ko darīt? Apzināti atslēdzies no ziņām par izpārdošanām. Atceries, ka daudzi pārdevēji liek mākslīgās atlaides un tādējādi māna pircējus. Labāk laicīgi sastādi sarakstu ar lietām, kas tev tiešām ir vajadzīgas un visu izvēlies rūpīgi.

Tu neseko līdzi izpārdošanām

Tā ir pretēja situācija: tu neskaties, kur un ko var nopirkt lētāk. Daudzi veikali rīko izpārdošanu dienas, kad svaigus un kvalitatīvus produktus var nopirkt pa ļoti izdevīgām cenām. Tā ir laba ekonomija.

Ko darīt? Pirms kaut ko iegādājies, izpēti, kurā veikalā to būtu izdevīgāk darīt. Jā, tas prasīs laiku, bet noteikti patiks tavam maciņam.

Tu dod priekšroku gatavam ēdienam, nevis gatavo pati

Gatavi salāti, kotletes un mērces veikalā izmaksās tev daudz vairāk, nekā tad, ja taisīsi to visu pati. Pieradini sevi gatavot mājās un ideālā variantā sastādi ēdienkarti nedēļai. Tad maltītes nebūs vienveidīgas, bet veikalā tu iegādāsies tikai produktus, kas ir nepieciešami vakariņu pagatavošanai.

Tu izmet ēdienu

Vakardienas makaroni, nedaudz sakaltusi maize vai siers, atvērta zirnīšu bundža – tas viss dodas uz miskastes pusi, lai atbrīvotu vietu jauniem pirkumiem? Tas nozīmē, ka ēdienam tu tērē vairāk, nekā vajag.

Ko darīt? Veic eksperimentu! Nedodies uz veikalu, kamēr ledusskapis nebūs tukšs. Izdomā, ko tu vari pagatavot no tā, kas ir ledusskapī.

Tu akli seko tendencēm

Pūkaina, adīta cepure, oversize mētelis, gara šalle, ādas mugursoma… Lietas, kuras pašlaik ir modē, rīt var tādas vairs nebūs.

Ko darīt? Veido pati savu garderobi! Izvēlies apģērbu, kas tev piestāv un rūpīgi izvērtē katru pirkumu.

Tev trūkst pacietības

Pārdevēji prot labi vairot interesi par produktiem. Kad produkts tikko nonāk pārdošanā, tas ir dārgāks, nekā pēc pāris mēnešiem. Tas, kurš nav gatavs pagaidīt, maksā vairāk.

Tu viegli padodies pārdevēja priekšā

„Šīs zeķītes ir par īpašu cenu un lieliski piestāvēs Jūsu acu krāsai…”, „Šim kafijas automātam der tikai kafija, kas ir nopērkama mūsu veikalā…”. Jā, nereti pārdevēju uzmācībai pretoties ir grūti, bet tas ir vajadzīgs.

Tu neveido finansiālo drošības spilvenu

Dzīvē notiek visādi. Tevi var atlaist no darba, pēkšņi var salūzt mašīna, ledusskapis vai cepeškrāsns; tu vari saslimt utt. Iemācies krāt! Ja nevari katru mēnesi atlikt lielu naudas summu, atliec vismaz mazumiņu. Tā pēc kāda laika summa jau būs izaugusi un tu arī tērēsi mazāk visādām nevajadzīgām lietām.

 

Autors: Dieviete.lv

 

TAVS KOMENTĀRS

Please enter your comment!
Please enter your name here

The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.