8.2 C
Rīga
piektdien, 29 marts, 2024

Padomi, kā rūpēties par matiem gada aukstajā laikā

 

Straujas gaisa temperatūras izmaiņas negatīvi iespaido jebkuru galvas rotu, tāpēc ziemā vienmēr būtu jāvalkā cepure. Vai tiešām frizūra un mode ir svarīgāka par matu veselību? Visticamāk, ka, nē.

Tāpat ziemas laikā būtu ieteicams arī neaizrauties ar eksperimentiem – matu krāsošanu, veidošanu ar karstiem palīglīdzekļiem utt. Kādi vēl noteikumi būtu jāievēro?

Neej ārā no mājas ar mitriem matiem. Aukstumā mitrums sasalst, un tas noved pie matu lūšanas. Labāk pirms došanās ārā izšāvē matus ar vēnu, bet,ja ir laiks, pagaidi, kamēr tie izžūs dabīgā ceļā. Fēna karstais gaiss arī sausina matus un galvas ādu. Ja tu nekādi nespēj atteikties no fēna izmantošanas, ieslēdz aukstā gaisa režīmu un pirms matu žāvēšanas uzklāj aizsarglīdzekli.

Nemazgā matus ar karstu ūdeni. Karstais ūdens padara tavus matus vājus un lūztošus. Tā vietā izvēlies vēsu vai siltu ūdeni. Pēc mazgāšanas ar šampūnu „nostiprini” matus ar balzāmu un kondicionieri, kurš padarīs tavus matus paklausīgākus, mirdzošākus un vieglākus.

Pabaro matus ar maskām. Jebkuriem matiem, it īpaši sausiem un bojātiem, ir nepieciešamas spēcīgas rūpes. Uztaisi matu masku pati vai nopērc labu veikalā/ aptiekā un lieto vismaz reizi/divas nedēļā.

Uzlabo asins cirkulāciju galvas ādā. Regulāri veic galvas ādas masāžu. Tā ne tikai uzlabos asins cirkulāciju, bet arī stimulēs matu augšanu un novērsīs to izkrišanu.

Pievērs uzmanību matu galiņiem. Ziemas sezonā tie ir īpaši trausli, tāpēc vairāk šķeļas. Ja tie jau ir sašķēlušies, atliek tos tikai nogriezt.

Pievērs uzmanību arī uzturam. Bez veselīga uztura mati nekad neizskatīsies veselīgi, jo mūsu āriene atspoguļo mūsu iekšējo veselību, un mati un āda ir pirmie, kas reaģē uz izmaiņām organismā.

Lai skaisti mati ir arī ziemā!

 

Autors: Dieviete.lv

 

TAVS KOMENTĀRS

Please enter your comment!
Please enter your name here

The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.