8.2 C
Rīga
piektdien, 29 marts, 2024

Patiesi mīlēt sevi – ko tas nozīmē?

 

Runa nav par to, ka tev ir jājūtas labi tāpēc, ka uzskati sevi par labāku, nekā citi; ka ir jāpērk dārgs apģērbs un jāēd dārgos restorānos; ka visu savu dzīvi ir jāparāda Instagram un jāvērtē savu nozīmīgumu pēc sekotāju un „patīk” atzīmju skaita. Taču ir cilvēki, kas kļūdaini uzskata, ka tieši tas viss ir mīlestība pret sevi.

Patiesa mīlestība pret sevi ir daudz smalkāka un sarežģītāka. Mīlestība pret sevi ir sapratne par to, ka tu esi patīkams, vērtīgs un cienījams cilvēks. Protams, ja tā tiešām ir!

Tev nav jāmaina matu griezums, jāzīmē sev uzacis, līdz spēku izsīkumam jāsvīst sporta zālē, ja tu to nevēlies. Tev nav jāiegūst profesija, kura tevi neinteresē; tev nav jāstrādā darbu, kuru tu ienīsti. Ja tu patiesi mīli sevi, tev nav obligāti jākļūst par kādu citu tādēļ, lai sabiedrība tevi pieņemtu, atzītu un iemīlētu.

Mīlestība pret sevi – tā ir ticība sev un prasme neļaut pagātnei tevi kontrolēt

Tava izcelsme un tam, kā tu pavadīji savu bērnību, nav nekādas nozīmes. Mīlestība pret sevi ir personības izaugzme un pašattīstība. Neļauj negatīvām domām un toksiskiem cilvēkiem aizņemt vietu tavā dzīvē. Ir jāmāk saskatīt gaismu tur, kur šķiet, ka tās nav. Esi pateicīga par to, kas bijis, nevis visu laiku žēlojies. Tev ir jābūt savu emociju saimniecei un jāprot aizgaiņāt to, kas liek tev šaubīties par sevi un savām spējām.

Mīlestība pret sevi nerodas vienā mirklī – tai ir vajadzīgs laiks

Tu sāc iemīlēt savas nepilnības, nevis noraidīt vai slēpt tās. Tu gūsti un pieņem pieredzi no savām kļūdām, tu iemācies novērtēt skaistumu savā iekšējā haosā. Kad tevī mājo pārliecība par sevi, tu iedvesmo arī citus. Tu kļūsti par izlēmības un miera avotu. Tu pieņem gan vēlamos, gan nevēlamos dzīves apstākļus un tāpat gūsti panākumus.

Kad tu patiesi mīli sevi, tu lēni, bet pārliecinoši kļūsti par sevi: nesalaužamu un vienkārši laimīgu cilvēku!

 

Autors: Dieviete.lv

 

1 KOMENTĀRS

TAVS KOMENTĀRS

Please enter your comment!
Please enter your name here

The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.