1.1 C
Rīga
sestdien, 20 aprīlis, 2024

Matu krāsošana mājas apstākļos: Kādas ir populārākās kļūdas?

 

Varētu šķist, ka matu krāsošana mājas apstākļos ir vienkāršāk par vienkāršu: ja sieviete sagribēja, viņa vienkārši nopirka matu krāsu, bet viss pārējais tiek norakstīts uz veiksmi. Taču nereti dzīvē viss nenotiek pēc plāna, tāpēc arī iegūtā matu krāsa nav īsti tāda, kāda bija vēlama. Portāls „Cosmo.ru” ir apkopojis vairākas kļūdas, kuras pieļauj sievietes, kuras mājas apstākļos vēlas nokrāsot matus.

Tu gaidi, ka tava matu krāsa būs tieši tāda, kāda tā ir uz iepakojuma

Piedod, taču tas ir gandrīz neiespējami. Krāsošanas rezultāts ir atkarīgs no daudziem faktoriem: tavas dabīgās matu krāsas, iepriekšējas krāsošanas un vēl citiem. Lai kaut mazliet precizētu toni, pavēro tabuliņu, kas uzzīmēta uz vienas no iepakojuma malām. Lai gan arī tas ir diezgan subjektīvi, jo tavi mati ir individuāli.

Tu neesi veikusi alerģijas testu

Tev vispār ne pret ko nav alerģijas? Tas ir brīnišķīgi! Tomēr pirms ķerties klāt matu krāsošanai, kārtīgi izpēti krāsas sastāvu un veic alerģijas testu uz ādas 24 stundas pirms krāsošanas. Tā tu izvairīsies no nepatīkamiem pārsteigumiem.

Tu neveic testa krāsošanu

Es esmu gudra, es visu zinu, un gan jau man paveiksies… Bet pēc tam tu sēdi un raudi spoguļa priekšā, jo uz galvas ir piķa melni mati, nevis tumši brūni, kā bija uzzīmēts uz kastītes. Lai tā nenotiktu, izmēģini krāsu uz vienas matu šķipsnas.

Pirms krāsošanas tu izmanto matu maskas un kondicionierus

Tu esi radusi katru dienu mazgāt matus? Pirms krāsošanas labāk veic izņēmumu un izlīdzies ar sauso šampūnu. Bez mazgāšanas nevari iztikt? Tad vismaz nelieto kondicionieri un matu masku, citādi krāsa nespēs pilnvērtīgi nokrāsot matu.

Tu uzklāj krāsu uz netīriem un pinkainiem matiem

Nemazgāt matus diennakti ir viens, bet uzklāt krāsu uz ļoti netīriem vai neķemmētiem matiem ir kaut kas pavisam cits. Šādā situācijā krāsa nenoklās matu vienmērīgi un gala rezultāts nebūs tas labākais.

Tu uzklāj matu krāsu uz uzacīm un skropstām

Galvas un sejas āda pēc jutīguma un struktūras atšķiras, tāpat arī mati. Lai nekam nekaitētu, izmanto speciālos, daudz maigākas krāsas, kas ir paredzētas uzacu un skropstu krāsošanai.

Tu krāsu turi ilgāk, nekā vajag, lai padarītu toni intensīvāku

Ja tu domā, ka ilgāka krāsas turēšana matos sniegs intensīvāku rezultātu, tu kļūdies. Pēc uz iepakojuma noteiktā laika, matu krāsas iedarbība beidzas. Ar šādām metodēm tu tikai vairāk sausini matus un kairini galvas ādu.

Tu uzklāj krāsu uz mitriem matiem

Mitri mati ir daudz trauslāki, un arī krāsa var neuzklāties vienmērīgi. Pirms krāsošanas matiem ir jābūt tīriem un 100% sausiem.

 

Autors: Dieviete.lv

 

TAVS KOMENTĀRS

Please enter your comment!
Please enter your name here

The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.