6.8 C
Rīga
ceturtdien, 25 aprīlis, 2024

Kā nopirkt vajadzīgo un iztikt bez liekiem tēriņiem: 5 gudras iepirkšanās noslēpumi

 

Kurai no mums gan nav gadījies ieiet tirdzniecības centrā, lai atrastu vienu kurpju pāri, un iziet ar pieciem iepirkumu maisiņiem. Skaists džemperītis, liela atlaide kleitai… Tu pati nemani, kā iztērē un nopērc vairāk, nekā tev vispār vajag. Mēs esam sagatavojuši dažus padomus, kas došanos iepirkties varētu atvieglot un nedaudz ierobežot.

Dodies iepirkties viena

Iepirkšanās kopā ar draudzenēm – relaksācija un patīkama laika pavadīšana, kuras laikā tu nemanot paķer līdzi divus, trīs nevajadzīgus pirkumus. Spontāni pirkumi bez jebkāda pamatojuma. Priekš kam tev ir vajadzīga kārtējā melnā balles kleita, kura tā arī paliks karājoties skapī?

Katrai lietai atvēli konkrētu budžetu

Nepietiek ar to, ka pirms došanās iepirkties vajadzētu sastādīt sarakstu ar lietām, kas ir nepieciešamas. Vēl viens svarīgs noteikums ir budžeta sastādīšana. Tas palīdzēs neizniekot naudu un varbūt pat ietaupīt vairāk, nekā plānots. Vēl viens padoms – ņem līdzi tikai skaidru naudu. Tā tu noteikti neiztērēsi vairāk, nekā ir atļauts.

Lai pareizi uzmērītu, apģērbies pareizi

Izvēlies to apakšveļu, kuru valkā ikdienā – noskatītajam apģērbam ir jāsaskan tieši ar to. Komplekti „īpašākiem gadījumiem” nereti ir ar liekām detaļām un efektiem, kas var sabojāt apģērba kopskatu. Piemēri vairākas apģērba kārtas: žakeri uz plānas blūzes, bet mēteli – pa virsu džemperim.

Uzvēlies universālo

Ja tu esi atradusi vairākas labas lietas, bet iegādāties vari tikai vienu, dod priekšroku praktiskākajai. Džemperim vai žaketei būs vairāk pielietojuma, nekā kleitai.

Eksperimentē

Nebaidies veikalā paņemt bikses vai svārkus, kuri pirmajā brīdī nemaz nepatīk. Iespējams, ka uz tavas figūras šis apģērbs izskatās daudz labāk. Tādi „atradumi” var kļūt par patīkamu pārsteigumu un manāmi uzlabot tavu stilu. Varbūt tā būs arī lētāka alternatīva kaut kur citur noskatītai drēbei.

 

Autors: Dieviete.lv

 

TAVS KOMENTĀRS

Please enter your comment!
Please enter your name here

The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.