15.3 C
Rīga
ceturtdien, 28 marts, 2024

Lai pamati būtu stabili: Padomi, kā veiksmīgi pārdzīvot pirmo attiecību gadu

 

Kad pāriet pirmo pāris mēnešu romantiskais posms un prāts atgriežas ikdienas sadzīvē un darbos, notikt var daudz kas. Gribas vairāk laika būt kopā, pat, ja tas nav iespējams… Gribas parādīt raksturiņu, pārbaudīt partnera robežas… Mēs esam apkopojuši padomus, kas palīdzēs no sliktiem iznākumiem un negatīvām emocijām izvairīties.

Nestrīdieties nieku dēļ. Jā, jaunās attiecībās var būt daudz atšķirīgu domu un rīcību, taču lielākā daļa to nav dusmu un asaru vērtas.

Izsaki komplimentus. Neviens neapvainosies, ja viņam teiks, cik labi viņš šodien izskatās vai cik labi tika galā ar kādu situāciju. Dari to biežāk (un viņu iemāci)!

Pavadiet laiku kopā ar draugiem. Jā, pat attiecību sākumā, kad jūs esat kā salipuši un gribat noslēpties no visas pasaules. Diez vai draugi priecāsies, ja pus gada garumā atteiksi viņiem tikšanos.

Ejiet uz randiņiem. Jā, ejiet ārā no mājas. Uz muzeju, kino, pikniku, naktsklubu – jebkur! Galvenais, nesēdiet visu laiku mājās.

Izmēģiniet kopā kaut ko jaunu. Piemēram, ēdienu vai apmeklējiet kopā atrakciju parku, kurā neesat bijuši. Svaigas, kopīgas atmiņas garantētas!

Apmeklējiet ģimenes un darba pasākumus. Varbūt tā nebūs interesantākā nodarbe, taču lieliski parādīs, ko partneris tev nozīmē.

Komunicē ar viņa draugiem. Lai viņi kļūst par jūsu kopīgajiem draugiem, nākotnē tas būs ērti.

Ja tev kaut kas ir svarīgi, runā. Viņš neprot lasīt tavas domas, tāpēc, ja tevi kaut kas nomāc, satrauc vai iepriecina, izsakies skaidri.

Nestāsti draugiem tikai slikto. Viegli ir sākt sarunu ar to, kā viņš tevi nokaitināja, bet, ja tu to regulāri atgādināsi, draugiem par tavu partneri nepaliks labs iespaids. Pie tam, nereti sarunas aiz muguras ar laiku nāk gaismā.

Viņam nav jābūt tavam labākajam draugam. Būt par romantisko partneri arī nav viegls uzdevums, jo ir jāatbalsta, jāmīl, jārūpējas. Ja tu vēl gribi viņu noslogot ar došanos iepirkties un sarunām par sievišķīgām tēmām, ilgi viņš neizturēs.

Nespiego. Ja tev šķiet, ka viņš tevi krāpj, runā atklāti. Vākt informāciju slepus nav smuki, un pastāv risks, ka tu tiksi pieķerta.

Atvainojies par kļūdām. Tas nav viegli, taču var samazināt strīdu daudzumu un izlīdzināt esošos.

Ja jums ir grūts periods dzīvē, atcerieties labo. Atcerieties par pirmo randiņu, jautru izbraucienu, interesantu kopīgo aktivitāti. Atcerieties, kā jutāties sākumā un kāpēc izvēlējāties būt kopā. Tas ir veselīgi arī veiksmīgās un laimīgās attiecībās.

 

Autors: Dieviete.lv

 

TAVS KOMENTĀRS

Please enter your comment!
Please enter your name here

The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.