1.8 C
Rīga
piektdien, 19 aprīlis, 2024

Interesanta lasāmviela: 5 grāmatas, kuras balstītas uz patiesiem notikumiem

 

Mēs esam atlasījuši lasāmvielu tiem cilvēkiem, kuriem patīk aizraujoši, taču patiesi stāsti…

„The Minds of Billy Milligan”, Daniel Keyes

Billijs Miligans ir pirmais cilvēks ASV vēsturē, kuru atzina par nevainīgu nozieguma paveikšanā, kura iemesls bija personības dalīšanās. Billijam bija 24 dažādas personības. Šī grāmata ir dokumentālais romāns, kurš izstāsta Miligana dzīvesstāstu. Ja tevi aizrauj garīgi slimu cilvēku biogrāfija un slimības izklāsts, tad „The Minds of Billy Milligan” tev patiks.

„Zodiac”, Robert Graysmith

„Zodiaks” laikam ir viens no pasaulē zināmākajiem sērijveida slepkavām, kura identitāte joprojām nav zināma. Viņš kļuva slavens ne vien slepkavību, bet arī komunikācijas ar mēdijiem un policiju dēļ. Viņš avīzēm sūtīja vēstules ar šifriem, kurās bija prasība šīs vēstules publicēt pirmajās avīzes lappusēs. Viņš vienmēr bija soli priekšā izmeklētājiem.

Grāmatas autors 13 gadus pētīja maniaka noslēpumu. Grāmatā viņš publicēja izmeklēšanas rezultātus un piedāvāja savu skatu uz slepkavas identitāti.

„Lust for Life”, Irving Stone

Irvinga Stouna romāns ir par slavenā nīderlandiešu gleznotāja Vincenta van Goga dzīvi. Grāmatas autors ir izpētījis gleznotāja biogrāfiju, kā arī van Goga un viņa brāļa Teo saraksti, kas ļāva saprast, kā tapa daži gleznotāja slavenākie mākslas darba.

„Into Thin Air”, Jon Krakauer

Atkal traģēdija, atkal kalni. Šoreiz grāmatas autors stāsta par alpīnistu bojāeju 1996.gada 11.maijā Everestā. Krakauers nav vienkāršs cilvēks, kas atstāsta dzirdēto. Viņš pats bija viens no ekspedīcijas dalībniekiem. Grāmatā viņš stāsta par nežēlību augstkalnu apstākļos, kur, saskaroties ar dabas spēku, cilvēks var aizmirst gan morāli, gan ētiku. Katrs izdzīvojušais šo traģēdiju atstāsta pa savam, bet „Retinātā gaisā”, laikam, ir populārākā versija.

„A Stolen Life: A Memoir”, Jaycee Lee Dugard

Šī grāmata ir autobiogrāfija. Tas ir stāsts par sievieti (grāmatas autori), kura 11 gadu vecumā tika nolaupīta un turēta ieslodzījumā 18 gadu garumā. Nebrīvē viņa dzemdēja divas meitas, kuras vēlāk dēvēja par jaunākajām māsām. Atmiņas sarakstītas vienkāršā valodā (grāmatas rakstīšanā viņa nepiesaistīja profesionāļu palīdzību). Autore centusies neturēt naidu un nenosodīt, arī pārāk neieslīgt emocijās. Viņa arī mēģinājusi saprast kāpēc viss tā noticis, tomēr īstu atbilžu viņai nav.

 

Autors: Dieviete.lv

 

TAVS KOMENTĀRS

Please enter your comment!
Please enter your name here

The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.