8.2 C
Rīga
piektdien, 29 marts, 2024

Astoņas frāzes, kuras nevajadzētu teikt mīļotajam vīrietim

 

Vārdi ir spējīgi gan uzlabot, gan iznīcināt attiecības. Ir frāzes, kuras nudien nevajadzētu teikt cilvēkam, kuru mīli, citādi riskē viņu aizskart. Portāls „Lifehacker” ir apkopojis, kuras ir tās bīstamās frāzes.

„Tu pie visa esi vainīgs” – bakstīt ar pirkstu un apvainot nav nekādas jēgas ne tev, ne partnerim. Pat, ja viņš patiesi ir vainīgs esošajā situācijā. Esi gudrāka un nelej eļļu ugunī. Labāk vēlāk, kad emocijas būs norimušās, aprunājieties mierīgā gaisotnē.

„Viņš gan manis dēļ vienmēr tā darīja” – nekādā gadījumā sarunas laikā nepiemini bijušos. Ne ar labu, ne ar ļaunu. Vispār nekā. Partnera galvā šādu frāžu dēļ var rasties ne mazums nepatīkamu jautājumu un šaubu.

„Šīs ir lielākās muļķības, ko jebkad esmu dzirdējusi” – Ja tu iesaistījies attiecībās ar šo cilvēku, tad visticamāk arī iztēlojies aptuveno viņa intelekta līmeni. Tāpēc nevajag nievājoši vai izsmejoši atsaukties uz viņa idejām un domām. Tas novedīs vienīgi līdz tam, ka partneris noslēgsies un neko tev vairs nestāstīs.

„Tu neko nevari normāli izdarīt” – Šādu frāzi vispār skaļi nedrīkst izteikt. Pasaki „paldies” par mēģinājumu, paslavē par pūlēm. Taču, ja kaut kas nesanāca, meklējiet kopā risinājumu. Ja tu jau iepriekš zināji, ka partneris netiks ar uzdevumu galā, tad kāpēc vispār uzticēji? Izgāšanās ir pazemojoša jums abiem.

„Es taču teicu” – Vai tiešām tev ir tik svarīgi pierādīt kaut kādu savu taisnību un būt tai, kurai sarunā pieder pēdējais vārds? Neko labu tas nedos. Cilvēks kļūdās, un tas ir normāli. Nekļūdās tikai tas, kurš neko nedara.

„Ja tu mani patiesi mīlētu, tu nekad…” – Uzstādīt ultimātus un nosacījumus ir negodīgi un pazemojoši. Nemanipulē ar mīļoto cilvēku un nenostādi viņu izvēles priekšā: tu vai kaut kas cits. Pastāvīgs spiediens uz partneri novedīs līdz eksplozijai. Labāk izvēlies kompromisus.

„Nevalkā to” – Samierināties ar otra cilvēka garderobi var nebūt viegli. Taču tev tas būs jādara, ja vēlies, lai attiecības ir mierīgas un mīlošas. Ļauj vīrietim pašam izlemt, ko valkāt. Ja tiešām gribi ietekmēt viņa apģērba izvēli, dodies viņam līdzi uz veikalu vai arī nopērc apģērbu pati. Varbūt viņš ir no tiem, kuriem ir vienalga, kas ir mugurā, galvenais, lai tīrs?

„Tu gultā neesi prasmīgs” – Tas ir spēcīgs trieciens vīrietim. Tā vietā, lai mīlēšanās beigās vienkārši pateiktu, ka nebija labi, pamēģini uzņemties vadību vai pastāstīt viņam, kas tieši tev patīk. Viņš taču nevar uzminēt, vai ne?

 

Autors: Dieviete.lv

 

TAVS KOMENTĀRS

Please enter your comment!
Please enter your name here

The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.