15.3 C
Rīga
ceturtdien, 28 marts, 2024

9 sadzīves triki, kuri palīdzēs apģērbam un apaviem kalpot ilgāk

 

Mēs esam apkopojuši sadzīves trikus, kuri palīdzēs apģērbam saglabāt svaigu skatu, bet apaviem – kalpot ilgāk. Tu šos noslēpumus zināji?

1.Nagu laka pogām un zeķubiksēm

Šī viltība ir zināma daudzām sievietēm. Ar caurredzamās nagu lakas palīdzību var nofiksēt zeķubikšu caurumu, lai tas neplīst tālāk (ja līdzi nav rezerves zeķubikses, šis triks lieliski noder).

Vēl ar lakas palīdzību var nofiksēt pogu uz krekla vai mēteļa, kas ir gandrīz notrūkusi. Vienkārši apsmērē diegus ar laku. Tā piekaltīs un poga vēl kādu laiku turēsies vietā.

2.Ziepes pret ciešu rāvējslēdzēju

Ja rāvējslēdzējs uz apģērba vai apaviem ir pārāk stingrs un ķeras, pārbrauc tam pāri ar ziepju gabaliņu. Tas uzlabos slīdamību un tev vairs nebūs jāmokās.

3.Nagu vīlīte zamša tīrīšanai

Ar nagu vīlītes palīdzību var diezgan viegli atbrīvoties no netīrumiem uz zamša apaviem. Ja netīrumi ir spēcīgi ieēdušies apavos, paturi tos pāris sekundes virs tvaikiem, bet pēc tam sāc darboties ar vīlīti.

4.Zobu birste un etiķis ādas apavu kopšanai

Netīrumus no ādas apaviem viegli var notīrīt ar zobu birsti, kura izmērcēta etiķī. Šis triks īpaši labi noder ziemā, kad uz apaviem rodas baltie sāls pleķi.

5.Vazelīns lakādas tīrīšanai

Ja uz iemīļotajiem gaišajiem apaviem radušās tumšas švīkas, pamēģini tās notīrīt ar vates kociņu, kurš apsmērēts ar vazelīnu.

6.Plāksteris krūšturim

Ja no krūštura sāk līst ārā metāla stīpiņa, tu var vienkārši izmest vai… aizlīmēt plīsuma vietu ar kvalitatīvu plāksteri un turpināt veļu valkāt!

7.Uzmanīgi glabā krūšturus

Šis triks paildzinās iemīļotās apakšveļas mūžu – glabā krūšturus sakārtotus vienu otrā, tad bļodiņas ilgāk saglabās savu formu.

8.Žāvēt sporta apģērbu

Sūtīt sasvīdušu sporta tērpu pa taisno veļas grozā ir slikta ideja – var rasties pelējums. Labākais variants ir pirms tam uzkarināt drēbes uz pakaramā un izžāvēt.

9.Izmanto auduma pakaramos

Pakaramie, kas izgatavoti no metāla stieplēm nespēj normāli noturēt smagus audumus un slīd, tāpēc ar laiku deformē apģērbu. Labāks risinājums ir pakaramie, kas pārvilkti ar audumu. Tie neatstāj uz apģērba nospiedumus, kā arī apģērbs uz tiem turas labāk.

Kādus sadzīves trikus zini Tu?

 

Autors: Dieviete.lv

 

TAVS KOMENTĀRS

Please enter your comment!
Please enter your name here

The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.