1 C
Rīga
piektdien, 19 aprīlis, 2024

Sevis likšana pirmajā vietā – kāpēc tas ir labi, nevis iedomīgi

 

Dažkārt ir labi koncentrēties uz sevi un savām vēlmēm. Bailes no tā var likt justies tev satrauktai un iedzītai strupceļā, un ar laiku pat palaist garām savus sapņus. Tikai problēma ir tāda, ka daudzi cilvēki sevis likšanu pirmajā vietā sasaista ar egoismu, iedomīgumu un narcisismu.

Taču, kā gan tu vari sasniegt savus mērķus, ja pirmajā vietā liec visus citus? Iegaumē: tu esi svarīga. Tava dzīve ir svarīga. Tavi sapņi ir svarīgi. Tavai dzīvei ir nozīme, tāpēc, aiziet, mainīsim to, kā cilvēki skatās uz dzīves prioritātēm.

Portāls „Yourtango” piedāvā piecus (it kā egoistiskus, bet patiesi gudrus) veidus, kā tu vari savā dzīvē ienest vairāk prieka un nozīmes:

  1. Vispirms cieni sevi. Sākumā tas varētu šķist nedaudz „sāpīgi”, bet tas darbojas pēc tā paša principa, kā lidmašīnā, kad skābekļa maska vispirms ir jāuzliek sev, un tikai tad jāpalīdz citiem. Tu nevari īsti palīdzēt citiem, ja tu vispirms nepalīdzi sev. Atvēli laiku savai iemīļotajai grāmatai, ieej vannā pēc garas darba dienas, ja tā vēlies. Cieni sevi un savas vajadzības.
  2. Izmanto katru iespēju, lai augtu. Katrā situācijā ir svarīga mācība, kas jāgūst. Katru dienu vēro, kas notiek, un apzinies, ko tu no tā vari iemācīties. Nevajag vienkārši izdzīvot dienu.
  3. Saki „nē” tam, ko nevēlies. Vai tu esi cilvēks, kurš automātiski teiks „jā”, pat, ja īsti nevēlies kaut ko darīt? Tādā veidā tu ziedo savu dārgo laiku, kamēr kāds cits var būt slinks un bezatbildīgs.
  4. Saki „jā” sev biežāk. Ja tu biežāk citiem teiksi „nē”, tu biežāk teiksi „jā” sev. Kas ir tāds, ko tu jau sen vēlies izdarīt, bet vēl neesi radusi iespēju? Izdari to!
  5. Apzinies savu ietekmi. Tu varētu justies šausmīgi par to, ka nostādi sevi pirmajā vietā. Taču paraugies uz to no citas puses – pavēro, kā cilvēki, kuri tevi mīl un atbalsta, priecājas ik reizi, kad tu pasaki sev „jā”, un kā tie, kuri tevi izmanto, aiziet no tavas dzīves. Ļauj viņiem iet. Jā, tas var būt sāpīgi, bet labāk, lai tas notiek ātrāk, nekā vēlāk.

Pievienotā vērtība tam ir tāda, ka tu iemācies sniegt vairāk mīlestības, bez vēlmes saņemt kaut ko pretīm. Tādā veidā tu parādi sevi kā sievieti, kura apzinās savu vērtību, zina, ko vēlas, seko savai sirdij un sapņiem. Un pasaulē šādas sievietes ir nepieciešamas.

 

 

Autors: Dieviete.lv

 

TAVS KOMENTĀRS

Please enter your comment!
Please enter your name here

The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.