6.4 C
Rīga
ceturtdien, 18 aprīlis, 2024

4 atgādinājumi brīžiem, kad tu šaubies par sevi

 

Dzīve ir brīnišķīga – tā sniedz daudz iespēju sapņiem un mērķiem. Taču tāpat uznāk brīži, kad nodevīgā iekšienes balss klusi čukst: „Tu neesi pietiekami laba, pasaulē ir daudz cilvēku, kas ir labāki par tevi, tev tāpat neizdosies…” Lai nepadotos, ir jāatceras četri svarīgi atgādinājumi. Iespējams, ka pēc to apzināšanās tu nokaunēsies par pašas nepārliecinātību par sevi.

NENOVĒRSIES NO IESĀKTĀ CEĻA

Tu daudz un smagi strādā. Vai tiešām tu vēlies visas savas pūles un centienus izmest miskastē? Tikai tāpēc, ka ir radusies maza problēma vai šķērslis? Iegaumē: kad tu seko savam mērķim, sarežģījumi radīsies. Uztver to kā vienkāršus dzīves atgadījumus. Atrisini problēmas, savācies un virzies tālāk. Panākumi ir daudz tuvāk, nekā tu domā.

TU ESI PELNĪJUSI TO, KO TIK ĻOTI VĒLIES SASNIEGT

Dažkārt mēs domājam, ka mūsu mērķi ir lielāki, nekā mēs paši. Bet viņiem tādiem ir jābūt! Šie mērķi liek tavām acīm iemirdzēties? Motivē? Iedvesmo? Kas ir vēl svarīgāk – vai tu dari kaut ko, lai tiem mērķiem pietuvotos? Nevienam neļauj tev justies mazāk nozīmīgai. Lai nekas tevi neierobežo: ne apkārtējie cilvēki, ne sabiedrībā uzstādītie rāmji, ne tu pati.  Pārstāj vērtēt sevi par zemu.

TAVS LIELĀKAIS KRITIĶIS ESI TU PATI

Periodiski mēs izjūtam spiedienu no apkārtējiem. Taču aizmirstam, ka arī paši sevi ierobežojam un izdarām spiedienu, domājot, ka neattaisnojam cerības, kuras paši arī izdomājam. Tu šaubies, jo esi radusi pārāk daudz prātot un domāt, nervozēt un satraukties par niekiem. Jā, mēs nervozējam tāpēc, ka domājam, ko domās citi. Jaunības gados spiediens no apkārtējo puses ir lielākais, ar laiku tas pāriet. Vienkārši atceries – tas, ko mēs runājam un domājam, ir tas, par ko mēs kļūstam. Labāk sāc domāt, ko tu darīsi, kad viss sāks notikt tieši tā, kā tam ir jānotiek.

ESI PACIETĪGA, TU JAU TĀPAT DARI VISU IESPĒJAMO

Ir dienas, kad, lai kā arī tu censtos, ir sajūta, ka pūļu ir par maz. Iepauzē. Paraugies uz jau paveikto un veic secinājumus. Jā, tev var nebūt visas nepieciešamās zināšanas un prasmes. Jā, iespējams, tu neesi sasniegusi visus nospraustos mērķus. Taču tas nenozīmē, ka tev ir jāpārstāj ticēt, ka vari būt cilvēks, kurš vēlies būt. Tu vēl neesi atklājusi visu savu potenciālu,un tas vēl tikai gaida. Ja priekšā vēl ir tik daudz interesanta, tad kāpēc tērēt spēkus šaubām, žēlabām un vilšanās sajūtai pret sevi? Katrai dienai ir nozīme. Negaidi piemērotu brīdi, jo tavām vēlmēm ar laiku nav nekāda sakara. Negaidi, kad būsi gatava, jo tā tu vari palaist garām visu savu dzīvi. Neviens, izņemot tevi, neinvestēs tavā izaugsmē.

 

Autors: Dieviete.lv

 

TAVS KOMENTĀRS

Please enter your comment!
Please enter your name here

The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.