5.8 C
Rīga
trešdien, 24 aprīlis, 2024

Alveja pret akni: Vai tā spēj mazināt ādas problēmas?

 

Skaistumkopšanā alveja ir pazīstams augs visā pasaulē. Savās lapās un saknēs tas uzglabā ūdeni, kurš tiek izmantots kā aktīvs mitrinošais, sejas mazgāšanas un nomierinošais līdzeklis. Bet, vai šis augs spēj palīdzēt aknes dziedināšanā? To noskaidroja portāls „Stylecraze”.

Alvejas sulas un gēla labās īpašības tiek regulāri pētītas, un ik reizi tiek rastas jaunas. Šī iemesla dēļ alvejas sulu skaistumkopšanas industrijā plaši izmanto kosmētiskajos līdzekļos, ko lieto jutīgai, iekaisušai ādai gan ikdienā, gan pirms un pēc sauļošanās, kā arī pēc liekā apmatojuma likvidēšanas.

Alvejas antibakteriālās īpašības ir efektīvas, kā rezultātā mazinās aknes dēļ radušais ādas apsārtums. Alveja pasargā ādu no baktēriju iekļūšanas tajā un stimulē dzīšanas procesus. Alvejas sula stimulē ādas atjaunošanos, līdz ar to palīdz mazināt aknes rētas.

Magnija laktāts, kas arī ir alvejas saturā, mazina niezes sajūtu, kas rodas aknes dēļ. Tāpat tas labi nomierina cita veida niezi un ādas apdegumus.

Alvejas sula attīra ādu no liekajiem taukiem un netīrumiem, savu ādu savelkošo īpašību dēļ mazina jau esošās pūtītes un mazina dedzināšanas sajūtu. Vēl tā attīra ādu no melnajiem punktiņiem un atbrīvo poras. Palīdz arī stabilizēt ādas pH līmeni.

Alvejas lapu var griezt gabaliņos, gareniski pārgriezt un izkasīt želeju vai samalt. Ja ar alvejas lapas gaļīgo daļu katru rītu apziež seju, aktīvās vielas veido aizsargplēvīti, kas aizsargā ādu no temperatūras svārstībām, vēja un saules, kā arī piesātina ādu ar vērtīgiem vitamīniem.

 

Autors: Dieviete.lv

 

TAVS KOMENTĀRS

Please enter your comment!
Please enter your name here

The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.

Iepriekšējais rakstsRecepte: Veģetārā pica bez miltiem (+VIDEO)
Nākamais rakstsPar Lilit