1.7 C
Rīga
trešdien, 24 aprīlis, 2024

Priekšlaikus dzimušo mazuļu atbalstam saziedoti vairāk nekā 35 tūkstoši eiro

 

Dažu mēnešu laikā labdarības kampaņai Dod spēku vismazākajam! cilvēki saziedojuši 35 427,17 eiro Latvijā pirmās piena bankas izveidei, ziedojot Rimi veikalos un Bērnu slimnīcas fondam, kā arī iegādājoties Aptamil 2, 3 vai 4mākslīgos piena maisījumus. Minētā naudas summa ir pietiekama, lai iegādātos vienu no vissvarīgākajām ierīcēm mātes piena bankas projekta īstenošanai – mātes piena analizatoru, kura izmaksas lēšamas vismaz 27 000 eiro apmērā.

Labdarības kampaņas īstenotāji izsaka pateicību par atbalstu līdzcilvēkiem, kuri iesaistījās, ziedojot līdzekļus Latvijā pirmās mātes piena bankas izveidei.

“Tas ir liels pirmais solis, lai varētu nodrošināt vēl labāku priekšlaikus dzimušo bērnu aprūpi un atbalstītu jaunās māmiņas šajā sarežģītajā posmā’’, uzskata viena no mātes piena bankas idejas iniciatorēm, Latvijas Neonatologu biedrības valdes priekšsēdētāja, Bērnu Klīniskās universitātes slimnīcas neonatoloģe Amanda Smildzere. “Piena analizators palīdzēs nodrošināt maksimāli optimālu barošanu, ar atbilstošu nepieciešamo sastāvdaļu (tauku, ogļhidrātu, olbaltumu) daudzumu, sevišķi maza svara bērniem. Plānojam mātes piena banku ieviest jau tuvākā 1- 2 gadu laikā”, skaidro A.Smildzere.

“Mātes piena bankas izveide ir apjomīgs projekts, kas nezaudē savu aktualitāti. Katru gadu Latvijā priekšlaicīgi piedzimst ap 1000 bērnu, un šī statistika ir nemainīga jau vismaz 10 gadus. Tas sakrīt ar Rietumvalstu tendencēm, kur dažādi faktori, to skaitā mātes vecums un hroniskas slimības, palielina priekšlaicīgu dzemdību risku. Mēs esam ieinteresēti dot savu artavu, lai kopīgiem spēkiem uzlabotu Latvijas iedzīvotāju dzīves kvalitāti, īpaši to, kuriem pirmajās dzīves dienās apkārtējo atbalstu vajag visvairāk.’’, uzskata Guntars Zālītis, Nutricia vadītājs Baltijas valstīs.

Teju 20 tūkstoši eiro savākti projekta atbalstītāju, veikalu tīkla Rimi un Supernetto ziedojumu kastītēs un Mans Rimi naudas uzkrājumos. Tāpat cilvēki kampaņu atbalstījuši, iegādājoties Aptamil 2, 3 vai 4 mākslīgos piena maisījumus ar akcijas uzlīmi, kopā šādi saziedojot 9 503 eiro, kā arī ziedojot Bērnu slimnīcas fondam, kur savākti 5952,14 eiro.

Labdarības kampaņu “Dod spēku vismazākajam!”rīko Nutricia sadarbībā ar Latvijas Neonatologu biedrību, Bērnu slimnīcas fondu, Rimi Latvia un piekšlaikus dzimušo bērnu vecāku biedrību Esmu klāt.

 

Autors: Danone Nutricia 24.01.2018

 

TAVS KOMENTĀRS

Please enter your comment!
Please enter your name here

The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.