-0.1 C
Rīga
sestdien, 20 aprīlis, 2024

Veidi, kā stiprināt savas attiecības katru dienu

 

Mīļi vārdi, darbības vai žesti dažkārt nozīmē daudz vairāk, nekā tradicionālā atzīšanās mīlestībā. Protams, dzirdēt frāzi “es tevi mīlu” vienmēr ir patīkami, taču laika gaitā daudz patīkamāk kļūst dzirdēt tādas frāzes, kā “es pagatavošu tev brokastis”, “guli, es pats aizmidzināšu bērnu”, “atstāj traukus, es nomazgāšu”. Portāls “Flytothesky” ir apkopojis vienkāršus veidus, kā izrādīt savu mīlestību partnerim ikdienā.

Saki “nē” rutīnai

Neļauj garlaicībai iekļūt tavās attiecībās. Katru dienu tu celies vienā un tajā pašā laikā, brokasto un mazgā matus? Kādu reizi uzliec modinātāju kādu minūti agrāk, lai rītu sāktu ar mīļotā cilvēka apskaušanu. Pārāk liela rutīna padara attiecības par pliekanām. Vairo mīļumu!

Cieniet viens otru

Cieni sevi un cieni arī savu partneri. Nepadari panākumus par kaut ko nenozīmīgu, jo jebkāds rezultāts ir pelnījis uzslavu. Novērtē lietas, ko partneris dara tavā labā. Pat, ja tevi neapmierina tas, ka partneris ne visai iesaistās mājas darbu veikšanā, obligāti izsaki pateicību, kad viņš iznes miskasti vai nomazgā traukus. Vairo pozitīvu attieksmi!

Ēdiet kopā

Kopīga ēšana pie viena galda ir svarīga gan ģimenei, gan attiecībām. Vismaz reizi dienā ēdiet kopā. Protams, darbu grafiku dēļ tas ne vienmēr ir iespējams, taču pacentieties organizēt kopīgas brokastis vai vakariņas. Tas ļauj aprunāties un vēl vairāk laika pavadīt kopā.

Rakstiet mīlas vēstules

Vai vienkārši zīmītes. Mūsdienās komunikācija pārsvarā notiek caur īsziņām, taču tas nav personiski. Uzraksti īstu vēstuli ar atzīšanos mīlestībā. Tam nav jābūt nekam sarežģītam, vienkārši atceries labus laikus un pastāsti, cik ļoti tu partneri mīli. Tā tu vari uzlabot omu visai dienai!

Pieskārieni

Cilvēkiem pieskārieni ir komunikācijas veids un prieka un baudas avots. Neaizmirsti par šo svarīgo attiecību sastāvdaļu!

Jautā partnerim par viņa omu un pašsajūtu

Parūpējies par partnera dvēseles labsajūtu un nekad neignorē viņa emocijas. Jautāt par to ir ļoti svarīgi. Ja tu redzi, ka partneris ir nomākts vai izskatās ļoti noguris, noskaidro iemeslus un mēģini rast risinājumu.

Uzmanīgi klausies

Prasme klausīties ir viena no attiecību pamatvērtībām. Atceries, ka klausīties un dzirdēt ir divas atšķirīgas lietas. Starp citu, būt par labu klausītāju nav nemaz tik vienkārši. Ikdienas dzīvē mēs parasti neaizdomājamies par to, kāds sarunu biedrs esam. Izrādi partnerim uzmanību, izslēdz telefonu un televizoru un pievērs uzmanību tam, kas ir sakāms partnerim.

 

Autors: Dieviete.lv

 

TAVS KOMENTĀRS

Please enter your comment!
Please enter your name here

The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.