0.3 C
Rīga
sestdien, 20 aprīlis, 2024

Uzzini, kā apģērba krāsa ietekmē tavu personību un garastāvokli

 

Mūsu krāsu uztvere un to ietekme parasti balstās uz paradumiem, tradīcijām un paša personību. Katra krāsa atstāj citādu iespaidu. Piemēram, sarkanā krāsa raisa enerģiju, bet zaļā nomierina. Portāls „Flytothesky” ir apkopojis informāciju par to, kā dažādu krāsu apģērbs ietekmē to, kā cilvēks jūtas.

Violeta

Cilvēki violetā apģērbā rada pieredzējušu un par sevi pārliecinātu cilvēku iespaidu. Piemēram, biznesa tikšanās laikā violetā krāsa var vizuāli padarīt jaunāku, bet palielināt solīduma un pieredzes pakāpi.

Violetā krāsa atbrīvo no negatīvām emocijām un stresa, tāpēc ir ieteicama cilvēkiem, kuri cieš no bezmiega un cīnās ar nervu sistēmas problēmām. Vēl violetā krāsa lieliski uzlabo koncentrēšanās spējas, atvieglo emociju kontroli un paaugstina pašvērtējumu.

Oranža

Šī ir krāsa, kurā sevī ietver saulaini dzelteno un piesātināti sarkano krāsu. Tā stimulē uz pozitīvu domāšanu, palīdz atjaunot pārliecību par sevi un noskaņo uz mierīgu attieksmi pret dzīvi.

Cilvēkus, kuriem patīk šī krāsa, varētu raksturot kā izlēmīgus, organizētus un nepacietīgus cilvēkus. Oranžā krāsa lieliski der arhitektiem, dizaineriem un citu radošu profesiju pārstāvjiem. Šī krāsa motivē un stiprina ambīcijas.

Sarkana

Sarkanā ir diezgan pretrunīga krāsa, jo tā var ietekmēt dažādi. Tā sniedz enerģiju, atmodina jūtas un stimulē radošo domāšanu. Taču tā var arī paaugstināt asinsspiedienu. To nereti uzskata par kaisles un seksualitātes krāsu.

Ja tu valkā sarkanas krāsas apģērbu, tevi uzskata par drosmīgu un izaicinošu cilvēku. Kad tu vēlies sniegt sev vairāk pārliecības citu acīs un izskatīties jutekliski, savā tēlā iekļauj kādu sarkanas krāsas apģērbu. Tevi nevarēs nepamanīt!

Zaļa

Zaļā krāsa nomierina. Taču tai var arī būt stimulējošs efekts tieši attiecību jomā. Zaļā krāsa noņem saspringumu un palīdz saglabāt fizisko un psiholoģisko līdzsvaru.

Cilvēkus, kuri valkā zaļas krāsas apģērbu vai aksesuārus, uzskata par mierīgiem, siltiem, līdzsvarotiem un uzticības cienīgiem cilvēkiem. Zaļā krāsa ir ieteicama tiem, kas ir pārlieku aktīvi vai stresa nomākti cilvēki.

Dzeltena

Šī ir saulaina un spilgta krāsa. Taču, tāpat kā ar sarkano, ir jāuzmanās un jāizvēlas tonis, kurš nebūs pārlieku spilgts. Cilvēki, kuri asociē sevi ar šo krāsu, tiek uzskatīti par sabiedriskiem, patīkamiem, draudzīgiem un uzticamiem.

Taču dzeltenajai krāsai ir arī sava sliktā puse: tā var provocēt uz agresiju un citām negatīvām emocijām.

Zila

Zilo krāsu un tās ietekmi var raksturot kā pretēju sarkanai. Tā nomierina un pazemina asinsspiedienu. Zilā tiek uzskatīta par vēsu un atturīgu krāsu, kura lieliski iederas biznesā un eksāmenos – situācijās, kad var rasties stress. Šī krāsa sakārto domas un emocijas.

Cilvēki, kuri valkā zilas krāsas apģērbu, tiek asociēti ar eleganci un labu gaumi. Tā ir laba krāsa guļamistabai, jo tā lieliski nomierina un palīdz aizmigt.

Melna

Melnā ir klasiskākā krāsa, kura piestāvēs visiem (tikai jāizvēlas pareizs tonis), norādot uz noslēpumainību un augstu pašvērtējumu. Taču tai ir arī pretējs psiholoģiskais efekts, jo no vienas puses tā paaugstina pašvērtējumu, bet no otras puses – vairo drūmas emocijas.

Apģērbā ar šo krāsu ir jābūt uzmanīgiem un jācenšas kombinēt ar citām krāsām. Šī krāsa arī akcentē autoritāti, piešķir nopietnību un pieredzi.

Balta

Baltai krāsai ir daudz nozīmju. Tā simbolizē nevainīgumu; nereti to uzskata par dziedējošu krāsu; tā vairo harmoniju un līdzsvaru. Baltā krāsa stimulē organismu cīnīties ar slimībām un stimulē imunitātes darbību.

Baltā krāsa ir arī neitrāls fons citām krāsām. Tā nomierina, bet „nenodzēš” dinamisku un izlēmīgu cilvēku entuziasmu. Taču ir jāņem vērā, ka baltā krāsa var veicināt problēmas ar miegu.

Rozā

Rozā krāsa simbolizē spēcīgu kaisli un karstu mīlestību. Tā atmodina jūtas un signalizē par interesi pret pretējo dzimumu. Šī krāsa bieži asociējas ar sievietēm, un runā par patīkamu raksturu, gatavību palīdzēt, kā arī par jutekliskumu un emocionalitāti.

Dažkārt šī krāsa akcentē narcisismu, egoismu un pārāk infantīlu uzvedību.

 

Autors: Dieviete.lv

 

TAVS KOMENTĀRS

Please enter your comment!
Please enter your name here

The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.