3.8 C
Rīga
sestdien, 20 aprīlis, 2024

Kā iemācīties uzticēties sev – piecas iedarbīgas metodes

 

Pārliecība par sevi ne visiem ir iedzimta īpašība, taču to var attīstīt. Pievērs uzmanību tam, kā tu pieņem lēmumus. Tu uzticies sev? Dažkārt tas var būt sarežģīti, it īpaši, ja neesi pie tā radusi, un tad tu dodies pie citiem lūgt viedokli un padomu.

Pat, ja tu esi pieaugusi, un apkārt ir cilvēki, kuri tevi mīl un pieņem, tu tāpat dod priekšroku viedokļa prasīšanai citiem. Citādi tu jūties nervoza un satraukta. Portāls “Flytothesky” ir apkopojis metodes, kuras izmantot, lai iemācītos uzticēties sev, savam viedoklim un rīcībai.

1.Atvēli laiku sev un pievērsies pārdomām

Sevis saprašana ir pirmais solis pretīm uzticības vairošanai. Uzdod sev sekojošos jautājumus:

  • Kādās situācijās es parasti eju pie citiem pakaļ atbildēm un risinājumiem?
  • Kādos brīžos es uzticos sev?
  • Vai es atsakos no saviem mērķiem baiļu dēļ?
  • No kā es gribētu ņemt piemēru, lai iemācītos uzticēsies sev?
  • Kad es pēdējo reizi paļāvos uz sevi?

2.Praktizē patstāvīgu lēmumu pieņemšanu un cīnies ar savām bailēm

Ierobežo apkārtējo ietekmi uz tevi. Iztēlojies, ka tu esi uz neapdzīvotas salas, tev nav nekādu kontaktu ar citiem cilvēkiem, un tev pašai ir jāpieņem visi savas dzīves lēmumi. Nebaidies no tā, ka varētu pieļaut kļūdu. Tas ir progress. Mēs visi esam cilvēki, un tu neesi vienīgā, kas pieļauj kļūdas. Atgādini sev, ka neviens nepazīst tevi tik labi, kā tu pati, un tev ir atbildes uz jautājumiem.

3.Katru dienu lūdz sev padomu

Pamēģini patstāvīgu lēmumu pieņemšanas procesā likt lietā radošumu. Koncentrējies, pāris minūtes pasēdi klusumā, uzdod sev prātā jautājumu un gaidi, kad pati uz to arī atbildēsi. Tā ir kā neliela meditācija.

4.Parunājies ar kādu “no malas”

Tuvinieki var būt pārāk subjektīvi, un arī viņiem ir savas vājības. Cilvēks “no malas” gan spēj uz situāciju paraudzīties daudz objektīvāk un varbūt pat spēj iemācīt tev apzināties savas vēlmes un vajadzības un ieraudzīt iespējas.

5.Vēro sevi

Piefiksē tos brīžus, kad tu sev uzticies. Dari tā, lai tev apkārt ir tikai pozitīvi cilvēki, kuri tevi atbalsta un mudina pieņemt patstāvīgus lēmumus. Kad tu pieslēdzies savam “iekšējam gidam” un uzticies tam, viss notiek labi un veiksmīgi. Labākā dāvana, kuru tu sev vari pasniegt, ir pārliecinātības un miera sajūta ikdienas haosā. Uzticies sev un savām prasmēm pieņemt pareizos lēmumus, un tu noteikti sasniegsi to, ko vēlies.

Iegaumē, citi cilvēki nevar dzīvot tavu dzīvi tavā vietā!

 

Autors: Dieviete.lv

 

TAVS KOMENTĀRS

Please enter your comment!
Please enter your name here

The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.