6.7 C
Rīga
sestdien, 20 aprīlis, 2024

6 padomi, kuri ļaus tev retāk mazgāt matus

 

Kura sieviete gan nevēlas sev skaistus un koptus matus? Pirmkārt, tas padara pievilcīgāku, otrkārt, vairo pašpārliecinātību. Taču to kopšana gan dažkārt var sagādāt galvassāpes. Daudzām sievietēm mati ir jāmazgā katru dienu, un tas nenāk par labu matu stāvoklim. Ko darīt? Kā ar šo problēmu cīnīties? Mēs esam apkopojuši vairākus padomus, kuru ievērošana varētu līdzēt.

„Nē” kaitīgajiem taukiem

Ja tu vēlies retāk mazgāt matus, tev ir mazāk jāēd taukains ēdiens! Jebkurš salds vai cepts ēdiens matiem par labu nenāks. Maini savus ēsāanas paradumus, un drīz vien tu manīsi rezultātu. Lapu dārzeņu, pupas, sēklas, zivis un vista – šos produktus droši vari izvēlēties.

Mazāk pieskārienu

Galvas ādas masāža ar pirkstu galiem palīdzēs veicināt asinsriti un stiprinās matu saknes. Taču šādu pieskārienu dēļ mati ātrāk kļūs netīri. Ja vēlies retāk mazgāt matus, mazāk tiem pieskaries.

Vēss ūdens

Ja tev ir bieži jāmazgā mati, pārliecinies, ka tu izmanto pareizo šampūnu. Izvēlies to, kurš tev vislabāk der, un pēc matu mazgāšanas noskalo matus ar vēsu ūdeni.

Sausais šampūns

Dažkārt gadās tā, ka tev vienkārši nav iespējas izmazgāt matus, taču steidzīgi ir jāizskatās labi. Tādās situācijās palīdzēt var sausais šampūns, jo tas vismaz vizuāli uz neilgu laiku padarīs matus tīrākus.

Matu ieveidošana

Interesants variants un vēl viens veids, kā ilgāk saglabāt matus svaigus, ir lokas! Ja tavi mati ir taisni, pamēģini tos padarīt nedaudz viļņainus. Piemēram, mitrus matus vari uz nakti sapīt ciešā bizē. Vai arī dodies pie friziera, lai izrunātu, kādu matu griezumu tev izvēlēties, lai pēc iespējas ilgāk varētu nomaskēt „ne pirmā svaiguma” matus.

Matu kopšanas produkti

Pievērs uzmanību tam, kādus produktus tu lieto. Jo mazāk dažādus līdzekļus matu mazgāšanas laikā lietosi, jo tīrāki tie būs. Maskas, eļļas, sprejus nevajadzētu izmantot katrā matu mazgāšanas reizē. Jo mazāk noslogosi matus, jo tīrāki tie būs.

 

Autors: Dieviete.lv

 

TAVS KOMENTĀRS

Please enter your comment!
Please enter your name here

The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.