6.8 C
Rīga
ceturtdien, 25 aprīlis, 2024

5 mīlestības stadijas, kurām cauri tiek tikai spēcīgākie pāri

 

Psihologi apgalvo, ka mīlestībai ir stadijas, kurām cauri iet daudzi pāri dažādos savu attiecību posmos. Portāls „Lifehacker” piedāvā noskaidrot, kurā stadijā esi tu, un kas ir jāatceras, lai attiecības būtu pēc iespējas harmoniskākas.

Pirmā stadija: iemīlēšanās

Iemīlēšanās mūsu dzīvē visbiežāk ienāk neapzināti un negaidīti. Tā rodas pati, to nevar novērst vai apslāpēt. Kad runājam par iemīlēšanos, mēs runājam par jūtu ķīmiju, kas rodas starp diviem cilvēkiem. Iemīlēšanās ir instinktīva parādība. Pie tam, tā patiesi apmierina mūsu vajadzību pēc mīlestības, taču tikai uz brīdi.

Kad mēs esam iemīlējušies, tad jūtam, ka esam kādam vajadzīgi, redzam, ka tiekam novērtēti un pat apbrīnoti. Iemīlēšanās nepacieš kritiku un iebildumus. Tu nevienā neklausies, jo pati zini, kas tev ir labākais. Tu esi gatava veltīt partnerim visu laiku, jo viņš šajā brīdī tev ir labākais cilvēks pasaulē.

Diemžēl, agri vai vēlu, taču iemīlēšanās izgaist, bet mēs atgriežamies realitātē.

Otrā stadija: kļūšana par pāri

Mīlestība jau ir apzināta izvēle. Turpināt mīlēt var pat tad, kad iemīlēšanās ir beigusies. Tu sāc izjust spēcīgu saiti ar partneri un jūs jūtaties kā pāris, kā komanda. Jums kopā ir komfortabli un mierīgi, jūs esat pārliecināti viens par otru. Jūs augat un attīstatie kopā un sāciet domāt par to, kas jums patiesi ir nepieciešams.

Tieši šajā posmā daudzi cilvēki pieņem tādus svarīgus lēmumus, kā uzsākšanu dzīvot kopā, stāšanos laulībā vai bērna radīšanu. Jūs zināt, ka jūsu savienība ir balstīta uz kopīgām vērtībām un abpusējas cieņas. Otrs cilvēks kļūst par pilnvērtīgu tavas dzīves daļu.

Trešā stadija: vilšanās un atsvešināšanās

Vilšanās un atsvešināšanās ir sarežģīts attiecību posms, kuram cauri iet daudzi pāri. Taču ne visiem izdodas to pārvarēt. Lielākais skaits šķiršanos notiek tieši šajā posmā.

Vilšanās stadija ir nedaudz līdzīga paģirām – tev ir skumji un grūti, ballīte ir beigusies, bet tās sekas tevī raisa nepatīkamas sajūtas.

Cerības par gaišāku nākotni sarūk. Šķiet, ka jūsu attiecībās viss notiek nepareizi, un tu sāc prātot par to, kur ir palicis tas cilvēks, kuru tu iemīlēji. Tagad partnera jociņi šķiet primitīvi, sarkasms tiek uztverts kā apvainojums, bet viss, ko viņš saka, kaitina.

Neizbēgami mēs uzdodam sev jautājumu: vai mēs izdarījām pareizo izvēli? Tikai nekrīti panikā! Pārdzīvot šo posmu nav viegli, taču, ja jums izdosies, viss būs tikai labāk.

Ceturtā stadija: darbs ar mīlestību

Nevajag krist izmisumā, ja šķiet, ka jūtas ir izgaisušas. Var turpināt mīlēt pat tad, kad tu vairs neskaties uz partneri caur rozā brillēm. Tu glābsi situāciju, ja mainīsi savu domāšanas veidu. Tas, kurš vēlas mīlēt, atradīs piemērotu veidu. Ja strādāsi pie attiecībām, gūsi negaidītu atalgojumu: tavas jūtas kļūs pieaugušākas un spēcīgākas.

Mums visiem ir savi mīnusi, problēmas, kompleksi, taču katrā no mums ir arī kaut kas skaists. Tev ir jāpieņem un pat jāiemīl partnera trūkumi. Neaizmisti, ka attiecības ir darbs, tāpēc ieguldi pūles tajā, lai saglabātu jūsu savienību. Tikai pacietību, jo patiesai mīlestībai ir nepieciešams laiks.

Piektā stadija: mīlestība, kas ir spējīga mainīt pasauli

Mūsu dzīve ir sarežģīts notikumu un apstākļu kopums, kurā mēdz būt arī grūti laiki. Tikt galā ar visām problēmām vienatnē var, bet tas ir grūti. Kad tu sastapsi patiesu mīlestību un iziesi cauri pārbaudījumiem, otrā cilvēkā tu būsi atradusi lielisku sabiedroto un līdzgaitnieku.

Divu cilvēku spēks, kas ir apvienojies vienā, ir kaut kas ļoti spēcīgs. Pēdējā attiecību stadijā rodas pilnīgi jauns savstarpējās cieņas un pieņemšanas līmenis. Tu neko neslēp, zini partnera stiprās un vājās puses un mīli viņu tādu, kāds viņš ir.

Tāda mīlestība patiesi visu maina. Tā ļauj aizmirst vecus pārdzīvojumus, vairo pašpārliecinātību un palīdz justies mīlētai. Neaizmirsti, mīlestība – tā ir izvēle. Un izvēlēties to var jau šodien.

 

Autors: Dieviete.lv

 

TAVS KOMENTĀRS

Please enter your comment!
Please enter your name here

The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.