13.5 C
Rīga
ceturtdien, 28 marts, 2024

Astoņas bieži pieļautās kļūdas, iekārtojot mazu mājokli

 

Mazs mājoklis nereti prasa līdz sīkumiem pārdomātu interjeru. Diemžēl, to saimnieki nereti pieļauj vienas un tās pašas kļūdas. Portāls „Homelife” ir apkopojis padomus, kuru ievērošana vainagosies ar veiksmīgi iekārtotu dzīvesvietu.

Neizvēlies mazas mēbeles. Kļūdains ir uzskats, ka, izvēloties mazu kumodi, saliekamu dīvānu vai nelielus virtuves skapīšus, telpa šķitīs plašāka. Patiesībā telpa šķiet vizuāli mazāka un arī reālās vietas ir mazāk, tāpēc nākas pirkt klāt vēl vairāku mazu mēbeļu. Apburtais loks? Labāk izvēlies lielu un augstu skapi un normālu gultu ar vietu lietu glabāšanai zem tās.

Izvēlies atbilstošus dekorus. Lielas statuetes, puķu podi un vāzes mazā dzīvoklī neiederēsies. Labāk izvēlies gleznas, kas neaizņems vietu uz grīdas.

Izvēlies neitrālas krāsas grīdas segumu. Spilgtas krāsas paklājus atstāj plašām telpām. Mazās izvēlies kaut ko vienkāršu un neitrālu.

Neaizraujies ar atvērtiem plauktiem. Tiek uzskatīts, ka tie telpu padara vizuāli plašāku, taču mazā telpā aizņem nevajadzīgi daudz vietas. Mazās telpās katrs kvadrātmetrs ir svarīgs, bet uz plauktiem neko daudz nesaliksi. Veidosies tikai nekārtības efekts, kurš mazā dzīvoklī nav vajadzīgs.

Telpu dalīšana. Pirmā un it kā loģiskā doma, kā uzlabot mazu telpu interjeru, ir virtuves un dzīvojamās istabas apvienošana. Taču šis risinājums ne vienmēr ir pamatots: bez dizainera iesaistīšanas var rasties viena, bezformīga telpa. Mazā mājoklī arī nevar vienu istabu padarīt par atpūtas un ēdamistabu. Mēs zogam kvadrātmetrus!

Aizmirsti par masīviem interjera elementiem. Noteikums, kas bieži tiek ignorēts. Mazā dzīvoklī neiederēsies masīvkoka mēbeles (galdi, gultas, kumodes) un lielas lustras.

Nepārcenties ar siltajiem toņiem. Jā, siltie krāsu toņi rada mājīguma sajūtu, taču tie arī nozog plašuma sajūtu. Ir jāprot rast krāsu līdzsvars.

Novāc no ledusskapja magnētiņus. Jā, reti kurā mājā nav ledusskapis, kura durvis ir aplīmētas ar magnētiņiem no dažādām pasaules vietām. Mīļi, taču rada nekārtības sajūtu. Ja magnētiņi ir patiesi svarīgi, varbūt ir vērts iegādāties magnētu dēli un pārvērst to par dekorāciju pie sienas?

 

Autors: Dieviete.lv

 

TAVS KOMENTĀRS

Please enter your comment!
Please enter your name here

The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.