9.6 C
Rīga
trešdien, 24 aprīlis, 2024

Ideālās kāzu kleitas meklējumos – pirkt, šūt vai nomāt?

 

Kamēr citi vēl tikai domā, ka līdz vasarai un aktīvajai kāzu sezonai ir tālu, līgavas jau pilnā sparā plāno, ko īpašajā dienā vilks mugurā. Taču dažkārt iestājas apjukums, jo īsti nevar saprast, kādas ir vēlmes. Ko sagaidi no kleitas? Vai esi izsapņojusi vai kādā salonā noskatījusi ideālo? Varbūt tev ir vienalga, ka tik balta?

Kleitas izvēles jautājumā nav nepareizu viedokļu, jo katram risinājumam ir savi plusi un mīnusi. Kā domā tu – kāzu kleitu labāk pirkt, šūt vai nomāt? Kāda, tavuprāt, ir pieņemamā cena kleitai?

Pirkt kleitu salonā?

Gatavas kleitas iegādei salonā pie plusiem var minēt to, ka kleitas meklēšana izvērtīsies par īstu piedzīvojumu. Tu uzreiz vari laikot vairākus variantus un kombinēt ar aksesuāriem, lai novērtētu kopējo tēlu un noķertu to īstās kleitas sajūtu. Viedokli un padomus vari saņemt no salona darbiniekiem vai līdzi uzaicinātajām draudzenēm vai mammas.

Ja kleita ir par lielu, vai gribas kaut ko nedaudz pamainīt, daudzi saloni ir diezgan pretīmnākoši un par attiecīgu samaksu piedāvā to pielabot vai pāršūt.

Jāatzīst, ka daudzos salonos nav atļauts fotogrāfēt, tāpēc pašas noskatītās kleitas iemūžināt „vēlākam laikam salīdzināšanai” nevarēs. Būs vien jāiet uz salonu atkārtoti. Vēl var gadīties, ka īsā laikā apskati un pielaiko tik daudz kleitu, ka iestājas apjukums un vēlme visam atmest ar roku.

Wedding Dress GIF - Find & Share on GIPHY

Varbūt jāizmēģina laime internetveikalos?

Jā, ir jāatzīst, ka nereti internetā atrodamajām kleitām cena ir zemāka, nekā salonā uz vietas. Taču ir jārēķinās, ka „ne viss ir zelts, kas spīd” un tas, kas ir attēlots uz bildes, ne vienmēr atbildīs tam, ko saņem. Bet varbūt paveiksies?

Jā, vienas dienas laikā tu vari apskatīt ļoti daudz kleitu un pat atrast variantu, kas lieliski iekļaujas tavā budžetā, taču tev netiek dota iespēja pataustīt kleitas materiālu, saprast, vai griezums un kleitas tonis tev vispār piestāv.

Ja nu tu tomēr nolem riskēt, pasūti kleitu laicīgi, vismaz pāris mēnešus pirms kāzām. Tā tu vismaz varēsi būt droša, ka slikta rezultāta gadījumā tev vēl būs laiks meklēt jaunu kleitu. Par sliktu nenāktu arī atsauksmju palasīšana par konkrēto veikalu. Protams, ja tu kleitu pasūti un tā atnāk tieši tāda, kādu vēlējies, tu esi ieguvēja.

Izstāstīt savu sapni šuvējai?

Dodoties ar savu ideju pie šuvējas, tu vari kontrolēt visu – auduma izvēli, griezumu, detaļas, stāstu… Bet, vai cena būs zemāka, nekā pērkot gatavu kleitu salonā? Viss ir atkarīgs no auduma, kleitas sarežģītības pakāpes un šuvējas atpazīstamības (popularitātes). Ja tu nevēlies neko sarežģītu, izmaksas tiešām būs mazākas, nekā salonā.

Taču ir jārēķinās, ka arī, šujot kleitu pie šuvējas, var rasties neparedzēti izdevumi, vēlmju izmaiņas un izpildes termiņu nobīde. Kleita noteikti ir jāsāk šūt laicīgi. Pat, ja domā, ka līdz kāzām vēl zaudēsi daudz svara (lai pietiek laika veikt korekcijas).

https://giphy.com/gifs/wedding-dress-q6wtQ5vQgHgqc

Varbūt vienkārši nomāt?

Daudzām līgavām pret kleitu nomāšanu ir aizspriedumi, jo valda uzskats, ka jau reiz vilkta kleita nesīs nelaimi, liecina par nabadzību, nepareizu rīcību un gaumes trūkumu. Taču mēs gribam akcentēt dažus kleitas nomāšanas plusus: nav jādomā, kur glabāt kleitu pēc kāzām; nereti nomāt var arī jaunas kleitas; izmaksas ir daudz zemākas, nekā pērkot.

Protams, tāpēc, ka tā nav tava kleita, ir arī jāsatraucas par to, lai tā netiktu sabojāta un arī drošības naudas daudzos salonos nav tās mazākās. Bet, hey, kas meklē, tas atrod!

Vēl ir kāds mazāk populārs variants – mammas vai vecmammas kāzu kleita. Ja tā atbilst tavai gaumei un ir labi saglabājusies, kāpēc neizmantot iespēju uzvilkt tieši to?

Kādā veidā savu īsto kāzu kleitu atradi Tu?

 

Autors: Dieviete.lv

 

TAVS KOMENTĀRS

Please enter your comment!
Please enter your name here

The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.