6.1 C
Rīga
ceturtdien, 18 aprīlis, 2024

Sliktie attiecību ieradumi, no kuriem ir jātiek vaļā

 

Kad tu ar kādu attiecībās esi ilgāku laiku, pavisam viegli var izveidoties slikti attiecību ieradumi, kuri ar laiku satricina pat stabilāko attiecību pamatus. Portāls “Huffington Post” aprunājās dažādiem attiecību jomas speciālistiem un apkopoja sarakstu ar šiem sliktajiem ieradumiem.

1.Tu sagaidi, ka partneris nolasīs tavas domas

Pārstāj domāt, ka tu vari iegūt kaut ko, nemaz neprasot. Jā, tas ir jauki, ja partneris var apmierināt tavas vēlmes un vajadzības, taču neviens neprot lasīt otra domas. Jā, nav garantijas, ka tu kaut ko iegūsi, ja tu pajautāsi, bet tu pavisam noteikti neiegūsi, ja nejautāsi. Pie tam, tieši šādas nerunāšanas dēļ var rasties strīdi.

2.Tu mēģini padarīt viņu greizsirdīgu

Kad tu mēģini partneri padarīt greizsirdīgu, jo vēlies iegūt viņa uzmanību vai sodīt viņu, tu satricini jūsu attiecības. Labāk pastāsti, kas ir problēma vai vajadzība, nevis spēlē greizsirdības spēlītes.

3.Tu nepārtraukti prasi partnerim, vai viņš tevi mīl

Ja tu visu laiku viņam to jautā, šie vārdi zaudē to īpašo vērtību un spontānumu. Tu vari teikt “es tevi mīlu” un cerēt, ka viņš atbildēs ar to pašu. Tu vari teikt “Es tevi mīlu, jo…” un cerēt, ka viņš teiks kaut ko pretīm. Bet, ja tu visu laiku prasīsi viņai, vai viņš tevi mīl, tu vairosi viņā pārliecību, ka tu neesi pārliecināta par viņa mīlestību. Tu arī izdari spiedienu uz partneri un liedz viņam izrādīt mīlestību tad, kad viņš patiesi to vēlas.

4.Starp jums pārāk ilgi ir rutīna

Tu satiki kādu, jūs randiņojāt kādu laiku, varbūt tagad jūs dzīvojat kopā un plānojat precēties. Tava izklaide tagad ir vakars pie televizora, rets kino apmeklējums un vecāku apciemošana brīvdienās. Taču ar to nepietiek un ar to dzīve nebeidzas. Pirms jūs precaties, veidojiet paši savus piedzīvojumus. Izkāpiet no savas komforta zonas! Dodieties pārgājienā, laivu izbraucienā, pavadiet nedēļas nogali svešā pilsētā vai pievērsieties labdarībai.

5.Vainošanas spēle

Ir pāri, kuriem piemīt ieradums vainot vienam otru visās kļūdās. Piemēram: “Tu atstāji atvērtu ūdens krānu” “Tas tāpēc, ka tu mani pasauci tieši brīdī, kad es mazgāju traukus”. Tas ir toksisks ieradums, jo, kad partneri ir aizņemti ar sevis aizstāvēšanu un otra vainošanu, viņi zaudē iespēju būt laipnam vienam pret otru justies tuvākiem.

6.Pastāvīga telefona klātbūtne

Nekas nenorāda uz lielāku attālumu, kā divi cilvēki, kuri sēž blakus pie vakariņu galda vai uz dīvāna, bet katrs veras savā telefonā. Kur pazūd reālais kopības laiks?

7.Draudi šķirties, kad viss neiet tik labi, kā gribētos

Attiecībās nereti gadās strīdi vai sarežģītākas situācijas, un ir cilvēki, kas uzreiz izlemj padoties. Taču, ja jūs jau esat pusceļā uz laulību dzīvi, jums ir jāatmet šis ieradums mētāties ar tādiem vārdiem. Uz problēmām ir jāraugās ar skaidru prātu un tās ir jārisina kopā, nevis jābēg.

8.Partnera izprašņāšana par to, kur viņš bija un ar ko

Ja viņš grib pastāstīt, viņš to izdarīs. Tev ir jāatkāpjas un jāļauj sarunai attīstīties dabiski, nevis jāizprašņā viņu par katru cilvēku, ko viņš dienas laikā ir saticis un ar ko ir runājis. Viņš nav mazs bērns un tu neesi viņa mamma. Ja tevi tiešām māc aizdomas, pavēro situāciju un tad pacenties izrunāties. Bet nevajag šīs aizdomas izrādīt katru reizi, kad viņš ienāk pa durvīm.

 

Autors: Dieviete.lv

 

TAVS KOMENTĀRS

Please enter your comment!
Please enter your name here

The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.