1.1 C
Rīga
otrdien, 19 marts, 2024

10 vienkārši un pārbaudīti veidi, kā uzlabot sev garastāvokli

 

Sliktas dienas un oma var gadīties jebkuram no mums. Galvenais ir negrimt negatīvismā un prast pārslēgties. Mēs esam apkopojuši vienkāršus, lētus un pārbaudītus veidus, kā to izdarīt.

Uzmundrinoša mūzika                                     

Sastādi sarakstu ar savām mīļākajām dziesmām, kuras uzlādē tevi ar enerģiju. Nekādas melanholijas: skumīga mūzika tikai vairos tavu nelabo omu.

Fiziskās aktivitātes

Atceries par saikni starp psiholoģisko un fizisko veselību. Padejo, palēkā, izej ārā paskriet: endorfīnu izstrādāšanai derēs jebkāda fiziskā aktivitāte

Zvans draugam

Gan jau tev ir draugu čati – uzraksti tur. Joki, smieklīgi attēli un uzmundrinājuma vārdi ātri vien spēs labot situāciju. Vēl labāk – piezvani labākajam draugam vai dodies uz tikšanos.

Iemesls pasmieties

Ja draugi nespēj operatīvi palīdzēt, meklē smieklu avotu citur. Novērs domas, paskaties smieklīgu seriālu vai vienkāršus video.

Laba filma

Aizej noskaties kaut ko jaunu kino – kā pienākas, ar popkornu un lielu dzērienu. Vai arī uzrīko kino vakaru mājās. Tas palīdzēs novērst domas.

Vienkārši mērķi

Slikts garastāvoklis mazina darba spējas un spēku. Nevajag sevi par to lamāt. Ja diena nav izdevusies, ieplāno trīs vienkāršus darbus desmit sarežģītu vietā. Mērķu sasniegšana, kaut vai neliela, atgriezīs tevī pozitīvo domāšanu.

 

Mazas vēlmes

Vēlmju izpildīšana vienmēr iedarbojas pozitīvi. Pat, ja tagad tu nevari doties kārotajā ceļojumā, tu noteikti vari izdarīt kaut ko citu, kas tev patiktu. Padomā, kas tas varētu būt – silta vanna, spontās pirkums, garšīgs ēdiens. Tas darbojas!

Atgriešanās realitātē

Meditācija mazina stresa līmeni un regulē emocijas. Lotosa pozā nav jāsēž. Pietiek ar vienkāršiem vingrinājumiem, kuri palīdzēs atslēgties no grūtām domām un emocijām. Piemēram, paskaties pa logu un apraksti, ko tu tur redzi. Mini vienkāršus faktus – cik daudz mašīnu tu redzi? Cik cilvēku? Māju? Kādas krāsas, formas? Cik sarkanu objektu? Cik dzeltenu?

Atpūtas laiks

Slikts garastāvoklis nereti ir stresa un noguruma rezultāts. Ja tas ir tavs gadījums, atļauj sev atpūsties. Noliec malā telefonu un darbus, pašķirsti žurnālu, izej pastaigā vai vienkārši nosnaudies. Īss pārtraukums atjaunos tavus spēkus un, iespējams, arī omu.

“Paldies” sev

Vēl viens vienkāršs vingrinājums, kurš tev atgādinās, ka viss nav nemaz tik slikti. Sastādi sarakstu ar desmit lietām, par kurām tu vari pateikt “paldies” pati sev. Paēdi garšīgas brokastis? Lieliski. Izlasīji noderīgu rakstu? Lieliski! Esi pateicīga sev.

Kā tu sev ikdienā uzlabo omu?

 

Autors: Dieviete.lv

 

1 KOMENTĀRS

TAVS KOMENTĀRS

Please enter your comment!
Please enter your name here

The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.