6.8 C
Rīga
ceturtdien, 25 aprīlis, 2024

9 padomi matu augšanas stimulēšanai

 

Dāmas, gandrīz katra no mums ir bijusi situācijā, kurā gribas atrast burvju dziru, ar kuras palīdzību īsā laikā izdotos izaudzēt garus matus. Diemžēl, šāda dzira neeksistē. Taču portāls „Beauty and Tips” piedāvā dažus trikus, kurus ievērojot, mati var izaugt ātrāk.

Noliec malā karstos rīkus

Šī ir viena no vienkāršākajām lietām, ko tu vari izdarīt, ja vēlies, lai mati izaug gari. Kad mēs izmantojam matu taisnotāju vai lokotāju, karstums mazina mata spēju elpot, kā arī veicina to šķelšanos un pūkošanos. Taču, ja tu nespēj atteikties no matu ieveidotājiem, izmanto līdzekli, kas pasargās matus pret karstuma ietekmi.

Mitrini, mitrini, mitrini!

Matu mitrināšana ir viena no labākajām lietām, ko tu vari darīt matu labā. Dziļas iedarbības kondicionieri, matu maskas un siltas eļļas matiem spēj manāmi uzlabot to stāvokli, padarot matus veselīgākus un gludākus.

Pievērs uzmanību uzturam

Skaistums nāk no iekšienes. Ikvienai tava ķermeņa daļai ir nepieciešamas rūpes no iekšienes, tāpēc pārliecinies, ka ikdienā ēd augļus, dārzeņus un uzņem proteīnus.

Mazgā retāk

Ja tu matus mazgā katru dienu, tad ir grūti izaudzēt garus matus. Tik bieža mazgāšana noārda mata dabīgo tauku slāni, tāpēc tie vairāk šķeļas un lūzt. Ja tiešām ir vajadzīga svaiguma sajūta, izmēģini sauso šampūnu. Tā tu vismaz par vienu dienu pagarināsi mata miera režīmu.

Uzņem vitamīnus

Jā, arī vitamīnu lietošana var stimulēt matu augšanu. Protams, pirms to lietošanas būtu vērtīgi konsultēties ar speciālistu.

Masē galvu

Galvas masāža stimulē asinsriti galvas ādā. Tāda masāža ir ne tikai patīkama, bet arī noderīga, jo labās asinsrites dēļ matu saknes kļūst stiprākas, līdz ar to mati var augt spēcīgāki un garāki.

Regulāri apmeklē frizieri

Šis ieteikums nepalīdzēs stimulēt matu augšanu, bet tā ir laba doma, ja vēlies, lai tavi mati spēj izaugt garāki un izskatīties veselīgāki. Ja tu ļausi saviem matiem augt brīvi, bez regulāras apgriešanas, tad var gadīties, ka tiksi pie matiem, kas sašķēlušies līdz pat augšai. Apmeklē frizieri katras 6-8 nedēļas.

Uzmanies ar matu gumijām

Ja tev patīk siet savus matus ciešās astēs un copēs, tu izdari spiedienu uz matu saknēm. Tādējādi tās tiek novājinātas. Vai nu izvēlies ne tik ciešus matu sakārtojumus, vai nu vispār izvairies no matu gumijām.

Esi pacietīga!

Gari mati neizaug nakts laikā, tāpēc esi pacietīga. Katra cilvēka mati aug atšķirīgā ātrumā, tāpēc pieņem savus matus tādus, kādi tie ir, un gaidi. Dod tiem laiku!

Kādus padomus matu audzēšanā varētu sniegt tu?

 

Autors: Dieviete.lv

 

TAVS KOMENTĀRS

Please enter your comment!
Please enter your name here

The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.