13.5 C
Rīga
ceturtdien, 28 marts, 2024

Tavs kaķis tevi ļoti mīl – kā to zināt?

 

Mēs esam pieraduši domāt, ka visi kaķi ir patstāvīgi, vienmēr izvēlas vientulību un it nemaz nepieķeras cilvēkiem. Taču patiesībā šie pūkainīši var pat ļoti spēcīgi mīlēt savus saimniekus. Portāls “Adme.ru” ir apkopojis pazīmes, kas par to liecina.

Kaķis ilgojas, kad tevis nav mājās, un sagaida. Kaķis priecīgi skrien pie durvīm katru vakaru, kad tu nāc mājās. Ja tevis nav bijis ilgi, viņš neliek tevi mierā un skaļi ņaud, ja tu mēģini aiziet.

Viņš staigā tev pakaļ, jo vēlas būt pēc iespējas tuvāk. Viņš pinas tev pa kājām, rāpjas virsū, lec rokās, tiklīdz tu centies apsēsties? Kaķis pieprasa rūpes, mīlestību un uzmanību, un vēlas būt tev pēc iespējas tuvāk. Un vēl tuvāk. Un vēl.

Viņš skatās uz tevi ar mīlestību. Tādu skatienu var saprast pat bez vārdiem. Un vispār, acu kontaktu kaķi uztur tikai ar tiem, kam uzticas.

Viņš runā ar tevi. Un murrā. Tu esi piefiksējusi dīvainas skaņas, kas nāk ārā no tava kaķa? Tādas, it kā viņš mēģinātu runāt ar tevi? Un vai viņš murrā ik reizi, kad esi līdzās? Jā, tā ir mīlestība.

Viņam ļoti patīk tavs apģērbs. Kad kaķis neguļ sev atvēlētajā vietā vai uz dīvāna, bet uzrāpjas uz tikko izgludinātas blūzes, tas var nokaitināt. Taču patiesībā kaķis tā dara tāpēc, ka jūt tavu smaržu. Tur, kur esi tu, tur, pēc kaķa domām, ir drošība.

Grib iekļūt tavā guļamistabā. Un lieta nav tikai tajā, ka viņš nevēlas palikt viens. Bieži vien, kad mājās ir divi kaķi, tikai viens no viņiem steidzas gulēt pie saimniekiem. Tas nozīmē, ka viņš vēlas būt līdzās.

Nes dāvanas. Kāds nes peles un putnus, kāds zeķes un pildspalvas. Jebkurā gadījumā, ja kaķis atnes tev dāvanu, tā ir patiesa mīlestība.

Laiza tevi. Tas nozīmē, ka viņš uzskata tevi par savas ģimenes locekli.

Un pēc tam kož. Tas no jūtu pārpilnības…

Viņam patīk gulēt tev virsū. Tā viņš jūtas siltāk, drošībā un zina, ka tu esi līdzās.

Tavs kaķis tevi mīl?

 

Autors: Dieviete.lv

 

TAVS KOMENTĀRS

Please enter your comment!
Please enter your name here

The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.