3.8 C
Rīga
sestdien, 20 aprīlis, 2024

Kas ir jāzina par laulību dzīvi pirms saki maģisko „jā”

 

Jūs esat nolēmuši oficiāli noformēt attiecības? Apsveicam, tā ir laba doma. Tikai, vai tu apzinies šī soļa atbildību? Piedāvājam uz pāris minūtēm noņemt rozā brilles un reālistiski paraudzīties uz laulībām.

Laulība nesniedz garantiju mīlestībai „līdz nāve mūs šķirs”

Jaunībā šķiet, ka laulības apliecībai un gredzenam pirkstā ir kaut kāds maģisks spēks, kurš pasargā jūtas no izdilšanas un cilvēkam tevi jāpieņem jebkādu – resnu, slinku, slimu, dusmīgu, greizsirdīgu… Galu galā, viņš zvērēja! Taču patiesība ir tāda, ka gredzens un apliecība nekādu garantiju nesniedz. Rīt, tikpat labi, var doties parakstīt šķiršanās dokumentus.

Oficiāli apstiprinātas attiecības nepadara  cilvēku par parādnieku, neliek viņam izdabāt, paciest kaprīzes un partnera nepastāvību. Viss ir atkarīgs no pašiem, pašu pūlēm un spējas mainīties.

Laulības maina statusu, bet ne raksturu

Ir muļķīgi domāt, ka bezatbildīgs partneris pēkšņi kļūs atbildīgs un ģimenisks. Cilvēki reti maina savus ieradumus, bet vēl retāk maina raksturu un skatu uz dzīvi. Greizsirdīgais nekļūs mazāk greizsirdīgs, rupeklis nekļūs par džentelmeni… Mēs paliekam uzticīgi savām vērtībām un uzskatiem, tāpēc attiecību statuss kopumā neko nemainīs. Ja tu domā, ka kaut kas mainīsies… labāk nedomā.

Mainīsies kontaktu loks

Jā, jūs daudz kas saistīja pagātnē, tu biji kompānijas dvēsele… Bet līdz ar laulībām daudz kas var mainīties. Mazāk laika paliek, lai tiktos ar draudzenēm, vairāk laika jāvelta vīram, bērniem, ģimenes un radu apciemojumiem utt. Mazāks kontakts kļūst ar pāriem, kas nav precējušies un kuriem nav bērnu, bet labāks kontakts veidojas ar tiem, kas ir līdzīgā situācijā.

Seksa būs mazāk, bet viss ir tavās rokās

Kad jūs tikko iepazināties, jūs no gultas ārā dabūt nevarēja, jo bija interesants viss – jebkādās pozās un formās. Nevajag domāt, ka laulības izbojās seksu. Vienkārši tas kļūs retāks, jums būs citāds dzīves ritms. Ja jums būs bērni, arī tas spēcīgi ietekmēs seksuālo dzīvi, tāpat kā stress un strīdi. Bet viss ir jūsu rokā! Uzticieties viens otram, atslābinieties un ļaujieties tuvībai. Ja neļausi visam vienkārši plūst pa straumi, viss būs kārtībā.

Partnera āriene mainīsies

Ja tu izvēlējies partneri tikai viņa pievilcīgā smaida un trenētā dibena dēļ, ir jāaizdomājas, vai tu vispār laulībai esi gatava. Dzīve ir gara, mūsu ķermeņi mainās nepārtraukti un atkarībā no dzīvesveida un iedzimtības. Sekot līdzi savai ārienei var un vajag, taču kaut kādā brīdī vecums un ikdienas rutīna ņems virsroku. Esi tam gatava.

Ar bērniem vīrieti nenoturēsi

Ir muļķīgi cerēt uz to, ka vīrietis paliks ar tevi, ja tev būs bērns. Palikt stāvoklī tikai tāpēc, lai izglābtu laulību ir muļķīgāk par muļķīgu. Bērna ienākšana ģimenē ir īsts pārbaudījums, jo tajā laikā daudz kas mainās: sievietes āriene, seksuālā dzīve, finanses, lomas ģimenē un pat vērtību skala. Rodas jauni pienākumi, ieradumi un dienas režīms. Ne katrs pāris spēj to izturēt.

Nesteidzies pie altāra, ja šaubies par savām vai partnera jūtām. Mainieties paši, palīdziet viens otram, uzzini partneri no vēl nezināmas puses… Sargājiet to mīlas liesmu, kas ir jūsu sirdīs un pieņemiet dzīvi tādu, kāda tā ir!

 

Autors: Dieviete.lv

 

TAVS KOMENTĀRS

Please enter your comment!
Please enter your name here

The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.