6.7 C
Rīga
sestdien, 20 aprīlis, 2024

Kā sagatavot matus pavasarim: 3 skaistumkopšanas padomi

 

Sagatavot matus gada siltajai sezonai ir viens no galvenajiem skaistumkopšanas uzdevumiem. Atbrīvoties no blaugznām, atgriezt veselīgo mirdzumu, stiprināt un mitrināt – vai to var izdarīt mājas apstākļos? Jā! Mēs piedāvājam vienkāršas receptes tiem, kam vienmēr ir maz laika.

Pīlings + masāža

Ja tu vēlies stiprus un kuplus matus, pievērs uzmanību galvas ādas kopšanai. Matu saknēm ir jāsaņem nepieciešamās barības vielas pilnā apmērā, tāpēc arī ir nepieciešams skrubis.

Tu vari pagatavot to mājās, sajaucot kopā vienādās proporcijās mālu, rupju sāli, jogurtu un dažus pilienus ēteriskās eļļas (pēc gaumes). Uzklāj masu uz mitras galvas ādas, viegli iemasē, atstāj uz desmit minūtēm, izskalo un mazgā matus kā parasti.

Medus-eļļas maska mirdzumam

Sarežģītu matu masku recepšu ir daudz, bet parasti tām nepietiek ne laika, ne pacietības. Izvēlies vienkāršas sastāvdaļas: savieno pāris karotes dabīgā medus un tikpat – kokosriekstu vai mandeļu eļļu. Kārtīgi samaisi masu un uzklāj uz matiem. Atstāj uz stundu un pēc tam izskalo. Tas padarīs matus elastīgākus un mirdzošākus.

Olu maska matu augšanai

Iepriekšējai maskai vari pievienot pāris karotes olīveļļas un olas dzeltenumu. Šāda masa palīdzēs nogludināt matus, kā arī nostiprinās matu saknes, tāpēc matiem vieglāk būs augt.

 

Autors: Dieviete.lv

 

TAVS KOMENTĀRS

Please enter your comment!
Please enter your name here

The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.