7.9 C
Rīga
ceturtdien, 18 aprīlis, 2024

Iemesli, kādēļ būtu jāsmaida pēc iespējas biežāk. Uzlabo savu veselību!

 

Pat viltus smaids padarīs tevi veselāku un laimīgāku!

Tikai pirmajā brīdī šķiet, ka smaids ir kaut kas maznozīmīgs, taču patiesībā tas ir lielisks ierocis cīņā ar sliktu garastāvokli, galvassāpēm un spēj uzlabot omu arī citiem! Portāls „Lifehacker” ir apkopojis iemeslus, kādēļ jāsmaida būtu biežāk.

Mazināsies slodze uz sirds un asinsvadu sistēmu

Cilvēki, kuri stresa situācijās sāk smaidīt, palēlinās sirdsdarbība. Tas noved pie miera un pārliecības par saviem spēkiem atjaunošanās. Pie tam, smaidīšana stresa situācijās mazāk noslogo sirds un asinsvadu sistēmu, tādējādi neatstājot negatīvu iespaidu uz kopējo veselību. Tā kā, nākamreiz, kad izjūti stresu un nelabumu, pamēģini pasmaidīt – kļūs nedaudz vieglāk.

Mazināsies stress

Smaids un smiekli jūtami mazina stresa hormonu līmeni. Jo biežāk smaidi, jo mazāks risks laika gaitā sasirgt ar hronisku stresu, kuru mūsdienu zinātnieki uzskata par vainīgu gandrīz visās problēmās ar veselību – sākot ar lieko svaru un migrēnu, beidzot ar ādas un gremošanas sistēmas problēmām.

Radīsies laimes sajūta

Pat tad, ja smaids nav pavisam patiess, tas spēj radīt laimes sajūtu un veicināt laimes hormona izstrādi. Un tā līmenis ir tieši saistīts ar noskaņojumu. Jo endorfīnu līmenis augstāks, jo gaišāka un priecīgāka šķiet dzīve. Pat, ja smaids ir viltots, tu smadzenēm dod signālu sākt izstrādāt šo hormonu, jo smadzenes reaģē nevis uz emocijām, bet gan uz muskuļu kustībām.

Mazināsies sāpes

Tādu pašu iemeslu dēļ, kā punktu augstāk: endorfīniem piemīt nomierinošs un sāpes mazinošs efekts.

Stiprinās imunitāte

Smaids liek organismam ātrāk izstrādāt leikocītus, un tie ir imūnsistēmas pamatā. Jo labāk organisms ražo leikocītus, jo labāka ir imunitāte.

Zudīs bezmiegs

Labas ziņas tiem, kam vakaros patīk skatīties komēdijas vai vienkārši pavadīt laiku ar ģimeni, draugiem un mājdzīvniekiem. Smaidi un smiekli, ko pavada šāda veida laika pavadīšana, manāmi uzlabo miegu, padarot to mierīgāku un dziļāku, kā arī atvieglo aizmigšanas procesu.

Uzlabosies atmiņa

Loma Linda universitātes Medicīnas centra (Kalifornija, ASV) pētnieki veica testu starp cilvēkiem vecumā no 60 līdz 70 gadiem. Šiem cilvēkiem lika iegaumēt vairāku kartīšu saturu, pēc tam cilvēkus sadalīja divās grupās. Vienai ļāva vienkārši atpūsties, bet otrai skatīties smieklīgus video.

Pēc 20 minūtēm cilvēkiem lūdza atcerēties kartīšu saturu. Noskaidrojās, ka tie, kas skatījās smieklīgos video un smaidīja, atcerējās aptuveni divas reizes vairāk informācijas, nekā tie, kas vienkārši atpūtās. Tas liecina par to, ka smaids un smiekli spēj uzlabot vismaz īslaicīgo atmiņu.

Smiekli vieno cilvēkus

Kopīga smiešanās, dalīšanās ar citiem jautrajā palīdz stiprināt un uzturēt savstarpējās attiecības. Te ir runa ir gan par attiecībām ar mīļoto un citiem tuviem cilvēkiem, gan ar kolēģiem, draugiem un pārējiem, ar ko diendienā tiekamies. 

Kopumā, biežāk smaidi, un tava dzīve būs ne tikai gara un veselīga, bet arī ļoti patīkama!

 

Autors: Dieviete.lv

 

TAVS KOMENTĀRS

Please enter your comment!
Please enter your name here

The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.