1.1 C
Rīga
sestdien, 20 aprīlis, 2024

8 ģimenes dzīves noteikumi, kurus drīkst un vajag pārkāpt

 

Kas vispār teica, ka ģimenes dzīvē ir kaut kādi vienotie noteikumi? Katrs gadījums ir individuāls, un ir skaidrs, ka daudzus no šiem sabiedrībā ieviestajiem „noteikumiem” drīkst un pat vajag pārkāpt.

Mājās ir jārada laimīgu atmosfēru

Patiesībā, nekādu laimes sajūtu mājās nevar radīt. Mājās var būt mājīgi, skaisti un tīri – neko vairāk tu nesasniegsi. Kaut kas vairāk rodas tikai harmonisku attiecību rezultātā. Un tur jau vairs nav nekāda sakara ar māju. Harmoniskas un laimīgas attiecības un ģimene var būt jebkurā vietā.

Nevajag melot tuvam cilvēkam

Visi melo. Neviens un nekad nebūs pilnīgi un 100% godīgs, tad, kāpēc partneris vai bērni varētu būt izņēmums? Ja ir skaidrs, ka patiesība var kādu traumēt, tad labāk būtu to paturēt pie sevis. Jā, arī noklusēšana ir meli. Taču dažkārt tie ir noderīgi.

Ir jāpavada vairāk laika kopā

Tas nav kvantitātes jautājums. Tas ir kvalitātes jautājums. Ja jūs darat kaut ko, kas ir interesanti abiem, jā, tas ir labi. Bet, ja jūs darāt kaut ko kopā, jo „tā vajag”, jēgas nebūs gandrīz nekādas.

Pārim ir jābūt kopīgam hobijam

Redz, ir jābūt! Vai tiešām? Spēcīgu attiecību pamatā ir kopīgas vērtības un līdzīgs skats uz dzīvi, nevis kopīgas intereses. Ja tās ir, tas ir lieliski. Ja to nav, arī labi, jo tādējādi jūs vismaz varēsiet viens otram ik pa laikam pastāstīt kaut ko jaunu.

Jābūt pēc iespējas mazāk strīdu un konfliktu

Interesanti, kā to panākt? Protams, ir pāri, kas gandrīz nekad nestrīdas, taču nevajag domāt, ka tā ir visiem. Iespējams, ka viņiem vienkārši nav iemeslu strīdiem, jo viņi jau ir viens otru kārtīgi iepazinuši. Vai arī viņi vienkārši ir mierīgi cilvēki. Tas nav ne labi, ne slikti. Tā vienkārši ir. Bet, ja tev tā nav, tad mēģinājumi apslāpēt konfliktus var novest pie vēl lielākām problēmām. Nedrīkst tēlot, ka viss ir labi, ja tā nav. Tā problēma atgriezīsies, tikai vēl lielākos apmēros.

Bērniem ir jāvelta sevi visu

Laimīgākie bērni aug ģimenēs, kur vecāki mīl viens otru un rūpējas. Tieši tad bērni jūtas pārliecināti, jo zina, ka ģimene ir vērtība. Tādi bērni nebaidās no lielās pasaules, uzticas tai un izaug laimīgi. Bet tie, kuriem vecāki ir veltījuši visu savu dzīvi (tas ir, aizmirsuši par sevi, savu laulību) – velk sev līdzi lielu slogu attiecībā pret vecākiem.

Seksam ir jābūt satriecošam

Daudzas laulības izjūk tieši viena iemesla dēļ: seksuālā dzīve pārstāja viņiem atgādināt svētku salūtu un kļuva vienmuļa. Vispār tas ir normāli, un mēs tā esam ieprogrammēti. Ir grūti visu mūžu nodzīvot ar vienu partneri un katru mīlēšanās reizi izjust tās pašas sajūtas, kādas bija attiecību sākumā. Tas ir tāpat kā bērnībā: visi koki bija lieli, visas konfektes – garšīgas. Bet tagad kaut kā tā vairs nav… Mēs maināmies! Vienkārši ir jāsaprot, ka „citādi” nav sinonīms vārdam „sliktāk”.

Viņam ir jābūt vīrišķīgam, viņai ir jābūt sievišķīgai

Nevienam un nekad nav jābūt kādam, kas viņš patiesībā nav. Tikai tāpēc, ka tagad tev ir attiecības un ģimene, nenozīmē, ka tu esi kļuvusi par kādu citu. Vienkārši tagad jūs esat kopā, un viss, kas tev ir nepieciešams, ir norunāt, kas un kādus pienākumus ir gatavs uzņemties. Pienākumus, nevis īpašības. Tās ir divas atšķirīgas lietas.

 

Autors: Dieviete.lv

 

1 KOMENTĀRS

TAVS KOMENTĀRS

Please enter your comment!
Please enter your name here

The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.