12.6 C
Rīga
piektdien, 29 marts, 2024

Klusais ekstraverts – vai tāds cilvēks vispār eksistē?

 

Kāds ir cilvēks-ekstraverts? Tas ir cilvēks, kurš virza savu enerģiju uz ārējo pasauli un pats „uzlādējas” no mijiedarbības ar apkārtējiem. Cilvēks-intraverts, pretēji, uzlādējas, kad ir viens. Taču ir skaidrs, ka nevar cilvēkus stringri iedalīt divās kategorijās. Klusais ekstraverts ir reta „suga”, bet tā eksistē. Portāls „Flytothesky” ir apkopojis pazīmes, kas par to liecina.

Tu esi sabiedriska, bet ne pārāk runātīga

Atšķirībā no citiem ekstravertiem, tu neiebilsti pret mieru un klusumu. Kamēr sabiedriskais ekstraverts aktīvi uzturēs sarunu un runās bez pārtraukuma, klusais ekstraverts nejutīsies neērti, ja nebūs aktīvi iesaistīts sarunā.

Tu labprātāk klausies, nevis runā

Klusie ekstraverti ir ieinteresēti apkārt notiekošajā un tajā, ko viņi runā – viņi prot ļoti labi klausīties. Pie tam, klusie ekstraverti saprot stāstītāja vilšanos, kad viņu uzklausa pavirši, tāpēc viņi vienmēr liek manīt, ka uzmanīgi klausās.

Tev nepatīk mazas ballītes

Klusie ekstraverti ir vērīgi visās šī vārda nozīmēs. Viņiem patīk būt tur, kur ir darbība un notikumi, bet viņi dod priekšroku cilvēku vērošanai, zinot, ka paši arī ir daļa notiekošā. Viņi nejūtas īpaši ērti mazās cilvēku kompānijās, kur cilvēki runās par privātām lietām šaurā cilvēku lokā.

Tev patīk saturīgas sarunas

Komunikablajiem ekstravertiem piemīt spēja runāt daudz, vienmēr un ar visiem. Tāpēc starp viņiem ir daudz politiķu, vadītāju un pārdevēju. Klusajiem ekstravertiem nepatīk tukšas sarunas. Viņus neinteresē baumas un sarunas par laikapstākļiem.

Tu vēlies būt vienatnē… kamēr tev neapnīk

Klusais ekstraverts lieliski spēj tēlot intraverta lomu, bet ne ilgi. Ja tādam ekstravertam bija grūta nedēļa, viņš mierīgi var aiztaisīt aiz sevis istabas durvis un pāris stundas sēdēt vienatnē. Bet ne ilgāk. Pēc tam viņš atkal „nāks gaismā”.

Tev nepatīk būt uzmanības centrā

Sabiedriskajiem ekstravertiem tas patīk, un tas ir normāli. Klusais ekstraverts pēc tā netiecas. Šajā gadījumā var teikt, ka viņš ir daļējs intraverts.

Tu lieliski saproti intravertus cilvēkus

Ekstravertiem patīk skaļas ballītes. Intravertiem arī, bet tikai īsu brīdi. Pēc tam viņš vēlas dodies projām. Klusais ekstraverts lieliski saprot šo intraverta vēlmi, tāpēc spēj atrast ar viņu kopīgu valodu.

 

 

Autors: Dieviete.lv

 

TAVS KOMENTĀRS

Please enter your comment!
Please enter your name here

The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.