1.1 C
Rīga
sestdien, 20 aprīlis, 2024

Šķeļas matu gali – padomi, kā šo problēmu risināt mājas apstākļos

 

Sausi un lūztoši matu gali – daudzu sieviešu problēma. Protams, reizi 1-3 mēnešos matu galus var un vajag apgriezt, bet, ja šķēres vairs neatrisina problēmu, un tu vēlies ataudzēt skaistus matus, par tiem ir regulāri jārūpējas. Lūk, kā to var darīt mājas apstākļos.

Rauga matu maska

Labu, barojošu un mitrinošu masku matu galiņiem var pagatavot sajaucot kopā 2 ēdamkarotes sausā rauga ar 50 ml kefīra. Uzklāj šo masu uz matiem (aptuveni līdz pusei no apakšas), ietin pārtikas plēvē un atstāj uz 30 minūtēm. Pēc tam mazgā matus kā parasti. Atkārto šo procedūru reizi nedēļā.

Kokosriekstu vai mandeļu eļļa

Dabīgās eļļas ir tavu matu labākais draugs un lielisks līdzeklis pret galu šķelšanos. Gan kokosriekstu, gan mandeļu eļļu var viegli izmazgāt, tās nerada smaguma sajūtu, kā arī veido matiem aizsargslāni. Uzklāj eļļu uz matu galiņiem neilgi pirms mazgāšanas un pat pēc matu mazgāšanas.

Medus un olīveļļas maska

Vēl viena barojoša matu maska sausiem galiņiem, kura padarīs matus izturīgākus. Sajauc kopā tējkaroti medus ar tējkaroti olīveļļas. Šo masu uzklāj uz matu galiem un atstāj uz stundu. Nebaidies no tā, ka būs grūti izskalot, jo siltā ūdenī medus ātri izšķīst, bet eļļa neļaus matiem pārāk daudz izžūt.

Pārstāj mazgāt matu galus ar šampūnu

Uzklāt šampūnu un to saputot ir nepieciešams tikai pie matu saknēm, masējot galvas ādu. Atsevišķi ieziepēt matu galus nav vajadzīgs. To attīrīšanai pilnībā pietiek ar to ūdeni un putām, kas notek pa matiem skalošanas laikā.

Izmanto mitrinošu krēmu

Ja tuvumā nav eļļas vai speciāla līdzekļa matu galiņiem, bet tie izskatās pārāk sausi, izmanto vienkāršu mitrinošu krēmu.

Dzer vitamīnus

Pavasarī, kad avitaminoze ir īpaši aktuāla, mati kļūst trauslāki un sausāki. Lai uzturētu matu veselību, lieto A, E un B vitamīnus.

Aizmirsti par karstajiem matu veidošanas līdzekļiem

Ja tev jau ir sausi matu gali, tad taisnotāja vai lokotāja izmantošana situāciju neuzlabos. Tāda ir realitāte.

 

Informācija apkopota no dažādiem ārzemju preses materiāliem.

Autors: Dieviete.lv

 

TAVS KOMENTĀRS

Please enter your comment!
Please enter your name here

The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.